Vyhľadávanie:

Zapíšu Pyramídu radosti do Guinnessovej knihy rekordov?

Zapíšu Pyramídu radosti do Guinnessovej knihy rekordov?

Štyria mladíci odetí v hokejových dresoch sa pred pódiom v OC Optima snažili v sobotu už od skorého popoludnia. Zvedavo prizerajúce sa deti pozorne, spolu s rodičmi, sledovali, ako pod ich rukami rastú základy pyramídy. Netradičnej. Pyramídy radosti. Na svete možno takúto ešte nikto nikde nepostavil. Namiesto tehál či kameňov rástla pomaly do výšky z hokejových pukov. Na pevnom základe, ktorý "uniesol" 8340 čiernych kotúčov. Presne toľko, koľko sedadiel má nová hokejová hala.

Kým mladí muži usilovne pracovali, o dobrú náladu sa starali tanečníci, speváci i hudobné skupiny, ktoré na pódiu rozprúdili šou. Kto mal záujem, mohol využiť služby vizážistiek. Na lícach i rukách namaľované kľúčiky či motýliky hýrili všetkými farbami. Hádam najviac detí, ale i tých skôr narodených, sa zhŕklo okolo neďaleko postavenej bránky. V troch kolách tu prebiehala súťaž, známa už z hokejového štadióna v Čermeli, Vystreľ si vstupenku. Úloha bola jednoznačná. Predviesť svoju hokejovú zručnosť a trafiť loptičkou do jedného z vymedzených priestorov v bránke. Výhry boli naozaj lukratívne a záujemcov o ne viac než dosť. Veď kto by nechcel byť na slávnostnom otváracom ceremoniáli košickej Steel Arény alebo na prvom extraligovom zápase v nej medzi HC Košice a MHK Zvolen, ktorý sa odohrá už 3. marca 2006? Šťastie sa napokon usmialo na bezmála štyridsať hokejových fanúšikov...

Krátko po sedemnástej hodine už bolo dielo takmer dokončené. Chýbalo len zopár pukov, aby pyramída mala ten správny tvar. Vrchol. Ako symbol snaženia všetkých zainteresovaných inštitúcií, osôb, investorov, stavbárov, manažérov a funkcionárov, ktoré smerovalo k postaveniu a sprevádzkovaniu košického štadióna Steel Aréna. Za potlesku divákov ju dokončili prezident OZ Košická aréna Ľubomír Veme, viceprezident pre strategické implementácie U. S. Steel Košice Anton Jura, zástupca primátora mesta Košice František Knapík, a riaditeľ pre Vonkajšie vzťahy USSK Ján Bača. Bude Pyramída radosti zapísaná do Guinnessovej knihy rekordov? Verme, že áno.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...