Vyhľadávanie:

Zaslúžene v pozícii lídra

Zaslúžene v pozícii lídra

Hokejisti HC Košice pokračujú v Tipsport lige vo výborných výkonoch

Bronzový tím z uplynulej sezóny najvyššej hokejovej súťaže, HC Košice, sa v novom ročníku Tipsport ligy dobre rozbehol. Po siedmich kolách, ale ôsmich odohraných stretnutiach (navyše s tímom Orange 20) sú zverenci trénera Rostislava Čadu a jeho asistenta Marcela Šimurdu so ziskom 21 bodov na vedúcej priečke. Na svojom konte majú šesť víťazstiev v riadnom hracom čase, jedno víťazstvo po predĺžení v Banskej Bystrici a jednu prehru po predĺžení, ktorú okúsili u nováčika v Nových Zámkoch.

V uplynulom týždni mali nahustený program, veď v rozpätí siedmich dní odohrali štyri zápasy. Z nich vyšli nielen víťazne, ale kuriozitou bolo, že v každom z týchto štyroch stretnutí strelili po šesť gólov. Hravo si poradili doma s Trenčínom a s reprezentačnou dvadsiatkou po výsledkoch 6:0 a dva razy vyhrali 6:3 vo Zvolene a doma so Žilinou, čím len potvrdili svoju streleckú produktivitu. V poslednom domácom zápase so Žilinou začali Košičania veľmi dobre. Od úvodnej minúty sa pustili do súpera a boli efektívni v streľbe. Škoda len, že v ďalšom priebehu stretnutia sa naši hráči nechali často vylučovať, takže obrana musela tuho odolávať tlaku súpera. S takýmto vývojom stretnutia nebol spokojný ani tréner R. Čada, ktorý sa po súboji vyjadril slovami: „Zvíťazili sme aj vďaka výbornému vstupu do zápasu, veď sa nám podarilo streliť tri góly z troch šancí a to nám na psychike výrazne pridalo. Trochu nás nielen v tomto, ale aj v iných dueloch brzdia pomerne časté vylúčenia, ktorým sa nám zatiaľ nedarí vyhýbať. Budeme musieť na tomto fakte viac popracovať. Verím, že keď sa mám podarí eliminovať hru v početnej nevýhode, tempo z našej strany môže byť ešte vyššie.“

Do skončenia prvej šestiny základnej časti musia hokejisti HC Košice odohrať ešte dve stretnutia. V najbližšom 8. kole sa predstavia už v piatok 30. septembra na ľade úradujúceho majstra v Nitre a v nedeľu 2. októbra sa o 17. hodine na domácom ľade v Steel aréne stretnú s Martinom. V utorok 4. októbra 2016 sa predstavia opäť doma svojim najvernejším fanúšikom v prvom zápase šestnásťfinálového súboja play-off v Lige majstrov so švajčiarskym tímom Fribourg - Gottéron. Zápas sa začína o 19.45 hod.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...