Vyhľadávanie:

Zatiaľ máme striebro

Zatiaľ máme striebro

Ma MS v kolkoch zasiahli do bojov aj družstvá mužov a žien

V uplynulom týždni bojovali na ôsmich dráhach v košickej Steel Aréne a cenné kovy na majstrovstvách sveta v kolkoch družstvá dorasteniek a dorastencov do 18 rokov. Mladí reprezentanti Slovenska získali na tomto svetovom šampionáte jednu medailu a to striebornú. Pričinilo sa o ňu kvarteto dorasteniek v zložení Komentová, Maričová, Beňová a Listoferová, ktoré v súťaži družstiev skončili z jedenástich štartujúcich krajín so ziskom 2253 zvalených kolkov na 2. mieste za víťazným tímom Nemecka.

Od nedele, 20. mája, pokračujú majstrovstvá sveta 2007 v kolkoch súťažami družstiev mužov a žien. Šanca na zisk niektorej z medailí pre kolkárske tímy Slovenska je veľká, ale netreba zabudnúť, že do Košíc pricestovali veľmi silné družstvá Chorvátska, Nemecka, Srbska, Maďarska, Macedónska, Dánska, ktoré tiež budú chcieť získať niektoré z medailových umiestnení.

V nedeľu, 20. mája, sa pred MS družstiev mužov a žien v kolkoch konalo v Steel Aréne slávnostné otvorenie týchto súťaží. Okrem organizátorov, hráčov zúčastnených družstiev, rozhodcov a pozvaných hostí sa na otváracom ceremoniáli zúčastnil tiež predseda vlády SR Robert Fico, predseda Národnej rady SR Pavol Paška, ministri Robert Kaliňák a František Kašický, primátor Košíc František Knapík, prezident spoločnosti U. S. Steel Košice, ktorá je hlavným partnerom tohto šampionátu, David H. Lohr, ako aj viacerí štátni tajomníci, členovia parlamentu i parlamentných výborov. Po slávnostnom nástupe zástupcov zúčastnených družstiev nasledoval kultúrny program, v ktorom vystúpili speváci Barbara Haščáková a Juraj Vančík, ako aj tanečníci írskych tancov zo skupiny Roonah i členovia zo skupiny ľudového tanca Hornád. Po sľube pretekárov, ktorý predniesla slovenská reprezentantka Gabriela Kuchárová, majstrovstvá sveta družstiev mužov a žien slávnostne otvoril predseda parlamentu P. Paška. Od 18. hodiny potom v kvalifikácii súťažili štyri družstvá mužov, ktoré bojovali o jedno postupové miesto do hlavnej súťaže. V nej budú v tomto týždni bojovať o svetový primát reprezentácie 16 krajín.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...