Vyhľadávanie:

Záujem mladých o letnú stáž i celoročnú prax vo fabrike

Záujem mladých o letnú stáž i celoročnú prax vo fabrike

Trinásty ročník podujatia Deň kariéry 2018, ktorý v priestoroch  svojej univerzitnej knižnice pripravila v stredu 7. marca tohto roku Technická univerzita v Košiciach, nesklamal. Organizátori sľubovali vysokoškolákom jedinečnú príležitosť urobiť si vlastný prieskum trhu, možnosť vyspovedať zástupcov prestížnych firiem  s rôznymi oblasťami podnikania, zástupcom podnikateľskej sféry zasa predstaviť sa a prezentovať svoje letné programy, voľné pracovné pozície, stáže či brigády. Všetko vyšlo ako má. A na nezáujem sa medzi takmer dvomi desiatkami spoločností z oblasti priemyslu, informačných technológií, či obchodu vôbec nemohla sťažovať ani košická oceliareň. Študentov, ktorí sa pri jej stánku zastavili, bolo ako maku. Krátko popoludní to potvrdili aj Irena Vezsková z odboru Nábor a výber USSK a Daniela Klobušníková, piatačka na fakulte baníctva, ekológie, riadenia a geotechnológií, odbor priemyselná logistika domovskej univerzity, ktoré spolu odpovedali na zvedavé otázky  študentov týkajúce sa podmienok a možností absolvovať v spoločnosti U. S. Steel Košice či už letnú dvojmesačnú stáž alebo celoročnú prax v akademickom roku 2018/2019. A boli to informácie, v prípade Daniely, obohatené aj o vlastné skúsenosti. Je totiž účastníčkou ročnej praxe vo fabrike.

„Patrím pod predaj a marketing, konkrétne som na rozvrhovaní výroby. Aj ja, tak ako aj ostatní praktikanti, som pracovala na projekte, ktorý sa zaoberá príčinami trhania zákaziek v toku od zariadenia pre plynulé odlievanie ocele až po štvorstolicový tandem. Bolo to super, nakoniec táto problematika je aj témou mojej diplomovej práce,“ prezradila naša praktikantka, ktorá sa podujala pomôcť vo firemnom stánku pri prezentácií oceliarskej ponuky. Študentom prax či stáž v U. S. Steel Košice odporučila osobne a rada. „Môžu sa vo fabrike naučiť niečo nové a v každom  prípade je to dobré aj pre ich budúcnosť. Či už tam budú mať možnosť ostať, alebo nie. Pretože na východnom Slovensku je spoločnosť U. S. Steel Košice jednou z mála firiem, ktoré ponúkajú veľké možnosti. Veľmi im to odporúčam. Aj tie školenia, ktoré sme mali v lete, boli veľmi dobré. Či už tréning komunikačných zručností, prezentačných zručností alebo aj iné. Ja sama som sa o možnosti absolvovať v podniku celoročnú prax dozvedela od svojej profesorky, povedala som si, že to skúsim, poslala som životopis. Potom som prešla výberovým konaním a nastúpila som aj s jedným kolegom na predaj a marketing,“ zhrnula krátko to, čo prax v košickej oceliarni priniesla zatiaľ jej.

Informácie, ktoré študenti v našom prezentačnom stánku získali, im pomohli  zorientovať sa v požiadavkách i kritériách programov letnej stáže aj celoročnej praxe, ale tiež dozvedieť sa viac o ich výhodách a príležitostiach, ktoré ponúkajú. Potvrdila to i skupinka vysokoškolákov, ktorí sa pri ňom pristavili. „Sme tretiaci, takže snáď o rok, ako sme sa dozvedeli, by sme mohli na stáž v lete prísť. Dovtedy aj naša angličtina bude lepšia. Pred rokmi sa na nej zúčastnil môj brat a páčilo sa mu to. Ponúk je veľa, no o U. S. Steele ja osobne budem uvažovať,“ nechal sa počuť vari za všetkých Dávid, budúci strojár.             

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...