Vyhľadávanie:

Záujem o letné platené stáže i diplomové práce

Záujem o letné platené stáže i diplomové práce

Na trhu práce a stáží 2006 aj U. S. Steel Košice

Minulý týždeň v stredu, 22. februára 2006, sa v Dome techniky v Košiciach uskutočnil Trh práce a stáží 2006, ktorý v našom meste po dobrých skúsenostiach z predchádzajúcich rokov už po tretíkrát zorganizovala Americká obchodná komora na Slovensku. Na podujatí, ktoré bolo určené predovšetkým študentom vysokých škôl a univerzít, sa prezentovali renomované, väčšinou zahraničné firmy podnikajúce na Slovensku, medzi nimi aj spoločnosť U. S. Steel Košice.

Účelom tohto podujatia, ale aj ďalšieho, rovnakého charakteru, ktorý sa dnes koná v Bratislave, je podľa slov Róberta Šimončiča, prezidenta AmCham Slovakia, pomôcť vysokoškolským študentom a absolventom získať prehľad o vysoko prosperujúcich spoločnostiach pôsobiacich na Slovensku a pokúsiť sa nadviazať prvé kontakty, ktoré v budúcnosti môžu efektívne využiť. Trh práce a stáží znamená tiež obohatenie pre spoločnosti, ktoré majú záujem o perspektívnych a iniciatívnych zamestnancov.

Od deviatej do pätnástej hodiny mali mladí ľudia príležitosť zozbierať informácie o možnostiach uplatnenia sa na pracovnom trhu, mnohí využili pomoc odborníkov z personálnej oblasti pri správnom napísaní profesijného životopisu, dozvedeli sa tiež, akým spôsobom sa treba pripraviť na prijímacie pohovory pri uchádzaní sa o zamestnanie.

Rušno bolo aj pri stánku U. S. Steel Košice. "Chcel by som sa zúčastniť na letnej stáži v železiarňach," prezradil nám budúci ekonóm Daniel Lysiar. "Môj spolužiak bol vlani veľmi spokojný. Niečo sa naučil i zarobil..." Aj keď uzávierka prihlášok na letnú platenú stáž bola 31. januára 2006, v deň konania podujatia platila výnimka. Prihlášku mohol každý záujemca vyplniť priamo na mieste. Mladí ľudia tu dostali tiež podrobné informácie o podmienkach preddiplomovej praxe, vypracovania diplomovej práce, štipendijnom programe v U. S. Steel Košice i možnostiach práce.

O záujme študentov získať čo najviac informácií o možnostiach budúceho uplatnenia sa v našej firme, svedčila aj ich bohatá účasť na samostatnej prezentácii U. S. Steel Košice, ktorú uviedol Karol Gordiak, vedúci odboru Vzdelávanie a rozvoj.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...