Vyhľadávanie:

Záujem samospráv o umelé kamenivo rastie

Záujem samospráv o umelé kamenivo rastie

Spoločnosť U. S. Steel Košice pomáha obciam aj v tomto roku

Veľký prepad stavebného trhu, ktorý sa začal prejavovať na prelome rokov 2011 a 2012 začínal miešať karty aj pri odbyte umelého kameniva z vysokopecnej trosky. "Časť zákazníkov bola nútená svoje objednávky redukovať, Európa zaznamenala osemnásť a dvadsaťpäťpercentný prepad trhov za roky 2012 až 2013. Tento rok je prvým v ktorom analytici avizujú, že by mal nastať zvrat a dopyt stúpať. Všetko tomu nasvedčuje," konštatovala riaditeľka nákupu surovín pre výrobu ocele a predaj vedľajších produktov z útvaru GM pre strategické suroviny Marta Valentínová. Napriek tomu predaj umelého kameniva nezaznamenal vďaka našim obchodníkom a projektu Pomoc obciam dramatický zvrat.

"Vlani sme dokonca vrátane našich štandardných zákazníkov, ku ktorým patria cementárne a rôzne stavebné firmy, predali po piatich rokoch najväčšie množstvá kameniva," uviedla Marta Valentínová. Navyše, mimoriadny záujem oň prejavili okolité obce, ktoré možnosť získať kamenivo vrátane dopravy za veľmi zaujímavú cenu, o čom rozhodlo vedenie spoločnosti U. S. Steel Košice, veľmi uvítali. Od mája do konca roka 2012 putovalo samosprávam približne 62 tisíc ton materiálu, vlani skoro dvojnásobok, vyše 112 tisíc ton. "Obciam prišla táto pomoc veľmi vhod. Nielenže ušetrili zo svojich rozpočtov nemalé finančné prostriedky, ale prispeli aj k ochrane životného prostredia. Vďaka dostupnému umelému kamenivu, ktoré disponuje certifikátmi a vyhláseniami o parametroch, sa pustili do realizácie rôznych projektov, výstavby chodníkov, komunikácií, parkovísk, športovísk či terénnych úprav," dodala obchodná referentka z predaja vedľajších produktov Martina Zelizňáková, ktorá má na starosti prieskum záujmu samospráv o kamenivo, poradenstvo i pravidelnú komunikáciu so starostami. Dobrý chýr o pomoci košickej oceliarne sa rozniesol rýchlo. Kým v roku 2012 oslovil štyridsaťosem obcí, o rok neskôr už osemdesiatsedem. Dobrou správou je, že vedenie spoločnosti U. S. Steel Košice sa rozhodlo vyjsť samosprávam v ústrety a podporiť ich aj v tomto roku. Reakciou sú objednávky na dodávku zatiaľ viac než päťdesiattisíc ton materiálu.

"Zdarný priebeh projektu pomoci obciam je výsledkom tímovej práce," povedala na záver Marta Valentínová, "do ktorej sú zapojené tímy z útvaru Riaditeľa pre vonkajšie vzťahy, predaja, logistiky i z dcérskej spoločnosti RMS, a.s. Košice, ktorá vysokopecnú trosku na kamenivo spracováva."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...