Vyhľadávanie:

Zaváhanie finalistu

Zaváhanie finalistu

Na ihrisku v Šaci sa začal futbalový šampionát o majstra U. S. Steel Košice

Úvodnými zápasmi sa v pondelok, 5. mája, začali na ihrisku v Šaci futbalové majstrovstvá U. S. Steel Košice pre rok 2008. Podobne ako vlani, aj v tomto roku sa futbalový šampionát koná v rámci letnej olympiády.

Na slávnostnom ceremoniáli otvorenia dlhodobého turnaja sa zúčastnili viceprezident pre riadenie externých služieb a vzťahov Miroslav Kiraľvarga, predseda Rady odborov OZ METALURG U. S. Steel Košice Mikuláš Duľa a vedúci oddelenia mimomzdová motivácia Miroslav Sajko. V tohtoročnom šampionáte bude o titul majstra bojovať 13 mužstiev v štyroch skupinách. V nich sa hrá systémom každý s každým, prvé dva tímy zo skupín postúpia do štvrťfinále.

V pondelok sa hrali tri zápasy, v ktorých sme zaregistrovali spolu až 16 gólov. Kým v úvodných dvoch stretnutiach Doprava - Vulkmont a Vysoké pece - Technológie vysoko zvíťazili favorizované celky Dopravy a Vysokých pecí, v treťom súboji úvodného dňa došlo k prekvapeniu. Vlaňajší finalisti z Energetiky prekvapujúco podľahli tímu z Teplej valcovne, pričom nedokázali streliť ani len čestný úspech.

A skupina

Doprava - Vulkmont 6:1 (2:0)
Už v 4. minúte domáci pekne zakombinovali, lopta sa dostala k voľnému Uhrínovi a ten otvoril skóre 1:0. Rýchly gól hráčov nováčika šampionátu z Vulkmontu nedeprimoval, ale všetko úsilie hostí končilo pred pokutovým územím mužstva Dopravy. V 24. minúte za zrazenie domáceho hráča v pokutovom území nariadil rozhodca Krejsa jedenástku. Strelu Bordáša z bieleho bodu brankár hostí vyrazil, lenže lopta sa odrazila od žrde späť do hry a nabiehajúci Begáni zvýšil na 2:0. Po zmene strán tlak domácich pokračoval, najprv Turok strelil tretí gól a po ňom Begáni upravil na 4:0. Až potom prišiel vydarený protiútok hostí, po ktorom Beluščák znížil na 4:1. V závere sa strelecky predsa len zaskvel najlepší strelec z vlaňajšieho šampionátu Bordáš, ktorý dvoma gólmi zavŕšil skóre zápasu na 6:1.

B skupina

Vysoké pece - Technológie 5:0 (4:0)
Vlaňajší majster z Vysokých pecí sa predstavil proti ďalšiemu nováčikovi v dobrom svetle a herne jasne prevýšil svojho súpera. Domáci si vynútili úvodný tlak, ktorý v prvom polčase korunovali štyrmi gólmi. Vedúci gól domácich strelil Steranka, po ňom nedal v bránke hostí viceprezidentovi Mullarkeymu šancu Matis a zvýšil na 2:0. Tretí gól vysokopeciarov strelil zo značky pokutového kopu Tomasch, vzápätí jeho strela skončila z priameho kopu na žrdi. Skóre prvého polčasu uzavrel štvrtým gólom Dvojak. Hostia sa síce snažili, po prestávke zvýšili útočnú aktivitu, ale proti dobre zorganizovanej obrane domácich sa strelecky nepresadili. Hráči z Vysokých pecí, vedomí si výrazného náskoku, poľavili v úsilí. V útočnej fáze už len v jednom prípade využili nedorozumenie v obrane hostí, ktoré potrestal Katunský piatym gólom vysokopeciarov.

C skupina

Energetika - Teplá valcovňa 0:4 (0:2)
Na úvod majstrovstiev to bola ľadová sprcha pre vlaňajších strieborných medailistov z Energetiky. Hosťom chýbalo viacero opôr, ale tých jedenásť hráčov, ktorí na zápas prišli, ostatných nahradili nesmiernou bojovnosťou. Už z prvého útoku využil po ľavej strane šancu hosťujúci Tobák a presnou strelou k žrdi dostal svoj tím do vedenia. Domáci po góle prevzali iniciatívu, ale cez obranný val súpera sa nepresadili. Až v závere polčasu opäť pohrozili hostia a R. Szabó zvýšil na rozdiel dvoch gólov. Po zmene strán bol pri streleckej chuti opäť Tobák, ktorý upravil na 3:0 pre TVa a trápenie domáceho tímu ukončil štvrtým gólom Kassai. Dnes sú na programe ďalšie zápasy v skupinách. O 15.30 hod. sa stretnú Zušľachťovne - Oceliareň, o 17. hodine Obalová vetva - Vulkmont a o 18.30 hod. Koksovňa - Vedenie.

Na budúci týždeň bude šampionát pokračovať v pondelok, 12. mája, stretnutiami: o 15.30 hod. Koksovňa - Technológie, o 17. hodine Studená valcovňa - Teplá valcovňa a o 18.30 hod. Údržba - Oceliareň.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...