Vyhľadávanie:

Zaváhanie majstra

Zaváhanie majstra

Hokejisti HC Košice vstúpili do druhej šestiny základnej časti extraligy prehrou

Úradujúci majster HC Košice sa v novej sezóne hokejovej Tipsport extraligy dobre rozbehol. Po víťaznom zápase v 8. kole doma so Skalicou presvedčivo 6:1 sa zdalo, že sú pri streleckej chuti a ukončia prvú šestinu iba s jednou prehrou, ktorú utŕžili na domácom ľade ešte v 5. kole s Popradom. No nestalo sa tak. V uplynulom týždni vycestovali na dve stretnutia za svojimi súpermi do Trenčína a do Nitry, kde prekvapujúco obidva súboje prehrali. Náš kapitán Peter Bartoš odohral v piatok 7. októbra 2011 na ľade Dukly už svoj tisíci zápas v najvyššej hokejovej súťaži.

Od roku 1992 góly strieľal či už v drese Trenčína, Martina, Českých Budějovíc, v zámorskej NHL hral za Minnesotu Wild, neskôr za Zvolen a od roku 2005 oblieka dres HC Košice. Na svoj tisíci duel však nebude mať najlepšie spomienky, pretože naši majstri s Duklou prehrali 1:4. Nevyšiel im ani vstup do druhej šestiny základnej časti, lebo o dva dni na to, v nedeľu 9. októbra, prehrali Košičania aj na ľade dovtedy posledného tímu tabuľky v Nitre. V obidvoch stretnutiach naši hráči nenaplnili to, čo si pred spomínanými súbojmi v kabíne povedali. Zaspali v úvodných tretinách, najmä v obrane sa dopúšťali školáckych chýb, ktoré súperi dokonale využili.

"Už v Trenčíne sme vôbec nezvládli prvú tretinu, v ktorej sme inkasovali tri góly a ani jeden nedali," podotkol pre médiá jubilant Peter Bartoš a dodal: "V druhej časti sme sa síce snažili otočiť vývoj stretnutia, dali sme aj gól, ale potom sa nám z množstva šancí už nepodarilo skórovať. Každý z nás vie, kde urobil chybu. Musíme sa z toho poučiť a hrať jednoduchšie."

Lenže hráči sa v ďalšom zápase z chýb nepoučili, v Nitre opäť nezvládli úvod a po dvoch tretinách prehrávali 1:3. Akoby sa uspokojili s doterajším vývojom v extralige, že po ôsmom kole boli s náskokom piatich bodov na vedúcej pozícii v tabuľke. S výkonmi mužstva v ostatných dvoch kolách nebol spokojný ani tréner Antonín Stavjaňa, ktorý po zápase v Nitre povedal: "Mrzí ma, že sme po Trenčíne opäť vonku nebodovali. Nech si každý z hráčov vstúpi do svedomia a zamyslí sa nad tým, či chce mužstvu pomôcť, alebo sa s ním iba vezie. Sú to profesionáli a musia hrať s väčším srdcom a stopercentne od prvej do poslednej minúty."

Či naši znovu ožijú, budú hrať zodpovedne a na ľade hýriť aktivitou, to sa uvidí už v piatok tohto týždňa. O 18. hodine v Steel aréne hostíme stále sa zlepšujúce tretie mužstvo tabuľky Zvolen.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...