Vyhľadávanie:

Zavedenie eura klienti bánk takmer nepostrehnú

Zavedenie eura klienti bánk takmer nepostrehnú

Zavedenie eura na Slovensku 1. januára 2009 bude pre klientov bánk bez poplatkov a bez akýchkoľvek administratívnych úkonov. Nebudú musieť teda žiadať ani o žiadne zmeny súvisiace so správou ich účtov v bankách a nebudú sa meniť ani čísla účtov. Na stretnutí s novinármi v Košiciach to potvrdila hovorkyňa Slovenskej sporiteľne (SLSP) Miriam Fuňová. Pripomenula, že konverzný kurz EUR/SKK stanoví Európska centrálna banka so sídlom v nemeckom Frankfurte nad Mohanom najneskôr šesť mesiacov pred termínom zavedenia eura, teda najneskôr začiatkom leta 2008. V súčasnosti platí kurz 33,444 SKK/EUR. SLSP podľa M. Fuňovej neodhaduje konverzný kurz k termínu zavedenia eura.

Podľa predsedníčky predstavenstva a generálnej riaditeľky SLSP Reginy Ovesny - Straka zavedenie eura nebude pre klientov znamenať takmer žiadnu zmenu ani pri splácaní úverov. "Ekvivalent hodnoty, ktorú dnes platia mesačne v korunách, budú od 1. januára 2009 platiť v eurách. Nikto z toho nemusí mať obavy. Banka automaticky prevedie platby na eurá a včas bude klientov informovať o výške ich splátky po zavedení eura," povedala R. Ovesny - Straka.

Ešte v minulom roku sprístupnila SLSP dve internetové domény, ktoré obsahujú aktuálne informácie o zavedení eura na Slovensku. Prehľad o procese zavedenia eura je možné získať aj na oficiálnej stránke SLSP. Pre záujemcov o informácie o zavedení eura na Slovensku pripravila sporiteľňa špeciálnu poradňu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...