Vyhľadávanie:

Závislosť na nikotíne je celoživotná pasca

Závislosť na nikotíne je celoživotná pasca

Easyway - Stop fajčeniu

Údajne nie je možné natrvalo podvádzať veľké masy ľudí, ale presne opak potvrdzuje tabakový priemysel po celé roky, keď sa snaží propagovať cigarety. Tabaková reklama je už síce v médiách zakázaná, ale i tak sa objavuje nepriamo. Väčšina fajčiarov si myslí, že ich reklama neovplyvňuje. Nič si nenahovárajte, väčšinou si ani nie ste vedomí toho, že nejakú skrytú reklamu vidíte, všetko to beží podvedome.

Napríklad jedna nemenovaná firma, výrobca cigariet, v minulosti usporiadala veľkolepú spoločenskú akciu, pri ktorej spojila svoje meno s nádherným baletným predstavením. Pri tejto príležitosti sa konal veľký spoločenský večer, na ktorom sa zúčastnili významní predstavitelia politického, spoločenského i kultúrneho diania na Slovensku a všetci tlieskali: vivat, sláva výrobcovi cigariet! Áno, stačí ak výrobca cigariet spojí svoje meno s niečím tak nádherným ako je Čajkovského Labutie jazero a všetci sú nadšení. No pre logicky uvažujúceho človeka je to škandál! Aká prehnanosť, že firmy na výrobu cigariet tlačia varovné upozornenia na cigaretových škatuľkách a každá vláda vynaloží trochu peňazí na osvetové kampane o škodlivosti fajčenia. To im dáva morálne ospravedlnenie tvrdiť: my sme vás pred nebezpečenstvom fajčenia varovali.

Jedine vy sami sa môžete rozhodnúť pretrhnúť tento bludný kruh a zbaviť sa vašej závislosti na cigaretách. Myslite na seba a na výhody, ktoré vám nefajčenie prinesie: keď prestanete fajčiť, zlepšia sa vám chuťové a čuchové vnemy. V priebehu niekoľkých dní sa vám obnoví pravidelné a prirodzené dýchanie, normálny životný rytmus a vychutnáte si skutočne osviežujúci spánok. Vráti sa vám vyrovnanosť a zabudnutá chuť žiť. Keď skončíte s fajčením, zlepší sa vzhľad vašej pokožky, vlasov a budete mať menej vrások. Váš zlozvyk nebudú prezrádzať tiež vaše prsty, zuby a dych. Ako nefajčiar miniete menej a dokonca ušetríte peniaze. Ukladanie peňazí, ktoré boli pôvodne míňané za cigarety je, ako sa ukázalo, dobrou motiváciou. Rovnako, keď prestanete fajčiť, nájdete svoje nové miesto v spoločnosti, ktorá podporuje nefajčenie.

Využite jedinečnú ponuku vášho zamestnávateľa, spoločnosti U. S. Steel Košice, zúčastniť sa na projekte odvykania od fajčenia bezplatne. Na seminároch Easyway - Stop fajčeniu dostanete potrebnú pomoc a podporu kvalifikovaného lektora. "Vždy robíme pre našich zamestnancov viac, chránime ich zdravie i nad rámec zákona o ochrane zdravia nefajčiara." Pre nových záujemcov sme pripravili hlavné semináre, ktoré sa budú konať vždy popoludní od 13. hodiny v priestoroch Zváračskej školy. Pre tých, ktorí už hlavný seminár absolvovali a potrebujú väčšiu pomoc a podporu, sú pripravené nadstavbové semináre dopoludnia od 10. hodiny. Prihlášky prijímajú vaši referenti Servisu ľudských zdrojov. Vyberte si jeden z týchto termínov:

19. 6. 2007 utorok 10.00 - 12.30 2. nadstavbový seminár 13.00 - 18.00 1. hlavný seminár
20. 6. 2007 streda 10.00 - 12.30 3. nadstavbový seminár 13.00 - 18.00 1. hlavný seminár
21. 6. 2007 štvrtok 10.00 - 12.30 3. nadstavbový seminár 13.00 - 18.00 1. hlavný seminár

Nezáleží na tom, či ste silný, alebo len príležitostný fajčiar, mladší, alebo starší, nikdy nie je neskoro skončiť s fajčením.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...