Vyhľadávanie:

Zbierka pre odkázaných na pomoc

Zbierka pre odkázaných na pomoc

Aj tohto roku sa počas dobrovoľníckych dní môžete zapojiť do zbierky šatstva, posteľnej bielizne, kuchynských potrieb a trvanlivých potravín. Organizátori vytipovali dve miesta, kde takúto pomoc ocenia. Sú to Krízové stredisko Arcidiecéznej charity Košice v Košickej Novej Vsi a Oáza - nádej pre nový život, n.o. v Bernátovciach. V prvom nachádzajú núdzové bývanie osamelé matky s deťmi, slúži tiež ako útulok pre mladých ľudí po ukončení ústavnej výchovy a osamelé ženy bez bývania. Dočasné ubytovanie ľuďom v núdzi umožňuje dôstojne existovať, nájdu tu sociálne poradenstvo a môžu sa tiež zapojiť do projektov na zlepšenie kvality života. Druhé zariadenie, ktoré prevádzkuje nezisková organizácia Oáza - nádej pre nový život, funguje ako celoročný útulok. Bezdomovci tu dostanú jedno teplé jedlo denne, môžu sa umyť a vymeniť si šatstvo.

Darovať môžete spodnú bielizeň, pyžamá, košele, bundy (tzv. mikiny), tričká, športové nohavice, rifle, obuv (nie na vysokom podpätku), posteľnú bielizeň, deky, oblečenie pre deti od 0 do 18 rokov, školské potreby, hračky, detské knihy, kočíky - hlboké i športové, ďalej uteráky, utierky, hygienické potreby, kuchynský riad i trvanlivé potraviny. Čo by ste mali nechať doma? Predovšetkým dámske kostýmy, pánske obleky i kabáty. A to najdôležitejšie: NOSTE IBA ZACHOVANÉ A ČISTÉ, TEDA VYPRANÉ VECI.

O to prosia aj dobrovoľníci, ktorí budú pri zbierke pomáhať. Po ostatné roky sa totiž neraz stalo, že ľudia prinášali aj tašky plné potrhaného a špinavého oblečenia. Skôr než sa teda rozhodnete pretriediť vašu domácnosť, zvážte, čo môže byť ešte pre druhého využiteľné a ďalej posuňte naozaj iba upotrebiteľné veci. Ak ste sa rozhodli zapojiť do zbierky, k dispozícii vám budú tieto dve zberné miesta: Občianske združenie Jeseň života, Tr. SNP 24 (pri OC Lunik II) a Dom pokojnej staroby Arcidiecéznej charity na Južnej triede č. 2 v piatok 18. mája 2012 (od 12.00 do 18.00 hod.) a v sobotu 19. mája 2012 (od 8.00 do 15.00 hod.).

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...