Vyhľadávanie:

Zbytočný rešpekt pred súperom

Zbytočný rešpekt pred súperom

Hádzanári 1. MHK Košice mali v uplynulých týždňoch veľmi nahustený program. Okrem zápasov v extralige museli zvládnuť aj stretnutia prvého i druhého kola v medzinárodnej európskej súťaži v Pohári víťazov pohárov. Kým v extralige majú po šiestich kolách na svojom konte 7 bodov a v tabuľke sú na 4. mieste, v PVP im cestu do ďalšieho kola zahatal turecký Besiktas Istanbul.

Do tejto súťaže vstúpili Košičania veľmi dobre, keď v 1. kole dva razy zdolali moldavský Tiraspol. Ich nádej na postup do ďalších bojov sa však rozplynula po tom, keď sa dozvedeli meno ich súpera v 2. kole Besiktas Istanbul. Mladí, na medzinárodnej palubovke málo ostrieľaní hráči 1. MHK, sa najprv predstavili na ihrisku súpera. I napriek tomu, že v tomto zápase nepatrili k favoritom, začali nebojácne. V prvom polčase najprv viedli 8:3 a neskôr aj 11:8, lenže skúsený celok domácich Turkov otočil vývoj skóre a v stretnutí zvíťazil o 11 gólov (39:28).

Už tento náskok zabezpečoval Besiktasu pred odvetou postup do 3. kola, čo sa na palubovke v sobotu v Košiciach aj potvrdilo. Hádzanári síce zvíťazili 28:21, ale 11-gólovú stratu z prvého zápasu sa im však nepodarilo zlikvidovať. I tak je tento výsledok úspechom pre náš mladý tím, ktorý najmä v medzinárodných súťažiach potrebuje získať viac skúseností. Naši nehrali zle, začali však zbytočne s veľkým rešpektom. Nemali sa čoho báť, pretože tento súper nepredstavoval až takú silu, akú sme očakávali. Teraz sa už budú môcť zverenci trénera Gabriela Schmiedta plne sústrediť na extraligu. Najbližšiu sobotu sa v 7. kole základnej časti doma o 18.00 hodine stretnú s Novými Zámkami.

Okrem A mužstva do prvoligových bojov zasiahli aj hádzanári béčka 1. MHK. Zatiaľ sa im darí iba v domácom prostredí, kde postupne zdolali B mužstvo ŠKP Bratislava, Levice i béčko Prešova. Vonku však neuspeli v Martine a cez uplynulý víkend o gól prehrali v súboji s B mužstvom aj v Považskej Bystrici. V sobotu 14. októbra sa zverenci trénera Jána Hruščáka stretnú už o 15.00 hodine s béčkom Nových Zámkov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...