Vyhľadávanie:

Železiari horúčavám odolali

Železiari horúčavám odolali

Víkend ako v rozpálenom kotli

Horúčavy uplynulých dní potrápili aj železiarov, ktorí sú inak na teplo, najmä v takzvaných horúcich prevádzkach, zvyknutí. Oveľa ťažšie než inokedy to mali nielen chlapi pri vysokých peciach, na koksárenských batériách alebo pri konvertoroch či na koľajach vlečky, ale poriadne sa zapotili aj žeriavnici pod strechami výrobných hál, údržbári pri opravách, personál závodných kuchýň, ženy v práčovni...

Teplo neobišlo nikoho. Všetkým, ktorí museli do roboty aj počas víkendu, padlo vhod osvieženie v podobe fliaš vody, ktoré zamestnancom ponúkali v sobotu i nedeľu na vrátniciach č. 1, 2 a 3 pri príchode na ranné a popoludňajšie pracovné zmeny i odchode z nich. "Iniciatíva vyšla z útvaru bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a spolupodieľali sa na nej nákup U. S. Steel Košice a poskytovateľ stravovacích služieb firma Eurest, najmä tím okolo oblastnej manažérky Moniky Tabačákovej, ktorý promptne zareagoval a nápoje nielen zabezpečil u dodávateľa, ale pomáhal ich aj rozdávať," informoval zástupca generálneho manažéra pre bezpečnosť a hygienu U. S. Steel Košice Róbert Meitner. "Rozdaných bolo viac ako 5 900 poldruha litrových fliaš čistej a jemne mineralizovanej vody. Odozva medzi zamestnancami bola pozitívna, najmä u tých, ktorí si na cestu do a z roboty vodu nevzali. Niektorí zasa vodu s vďakou odmietli s odôvodnením, že majú dostatočnú zásobu na pracoviskách."

Zaujímalo nás, či železiari prečkali horúčavy bez ujmy na zdraví. "V súvislosti s dehydratáciou spôsobenou teplom a záťažou na pracovisku sme počas víkendu i v pondelok, keď sa teploty vyšplhali v Košiciach na 32 stupňov Celzia a pocitovo dosahovali až 39 stupňov Celzia, nezaznamenali žiadny incident. Pripisujeme to práve aktivitám, ako bol výdaj vody pri bránach firmy, ako aj pravidelnému rozosielaniu e-mailov s upozornením na vývoj teplôt. Z pohľadu bezpečnosti sa nedá kvantifikovať koľko incidentov sa "nestalo", je však zrejmé, že bez osvety a proaktívneho prístupu by určite nejaké incidenty boli," uviedol R. Meitner.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...