Vyhľadávanie:

Železiari žili dňami dobrovoľníkov

Železiari žili dňami dobrovoľníkov

Firemné dobrovoľnícke podujatie U. S. Steel pre Košice, ktoré sa uskutočnilo počas uplynulého víkendu, v dňoch 15. - 16. mája, oslovilo vyše štyristo zamestnancov oceliarskej spoločnosti a partnerských inštitúcií. Pomáhali ôsmim košickým organizáciám pri verejnoprospešných aktivitách. Podujatie odštartovala v piatok 15. mája Hutnícka kvapka krvi v Hematologicko - transfúziologickom oddelení Nemocnice Košice - Šaca vo Vstupnom areáli U. S. Steel Košice. V rovnaký deň sa začala aj zbierka pre zariadenia Arcidiecéznej charity Košice. Tohto roku bola orientovaná prednostne na šatstvo a obuv pre deti do desať rokov a na posteľnú bielizeň, uteráky a kuchynské potreby.

Všetky ďalšie aktivity sa sústredili na sobotu, 16. mája. Železiari pomáhali budovať stanový tábor v zoologickej záhrade, čistili a upravovali zeleň v areáli geriatrického ústavu, pomáhali pri zriaďovaní klubovne pre deti, skrášľovali okolie materskej školy pre hendikepované deti, upravovali areál útulku pre psov, pomáhali čistiť cyklistický chodník a v krízovom centre pre matky s deťmi vymaľovali plot, vstupné brány do areálu i detské preliezačky a lavičky. Pokračovala tiež zbierka pre krízové centrá.

Pomôcť prišli jednotlivci, ale aj pracovné kolektívy, ľudia rôznych profesií - robotníci, manažéri, právnici, ekológovia, špecialisti na nákup, financie a informačné technológie. Niektorí aj s rodinnými príslušníkmi, či dospievajúcimi deťmi, pre ktoré to bola výborná príležitosť prirodzene sa učiť vnímať potreby iných.

Pomoc oceliarov si pochvaľovali zástupcovia všetkých partnerských organizácií. Aktivitu zamestnancov firmy ocenil aj prezident George F. Babcoke, ktorý spolu s manželkou Kathleen pomáhal na viacerých miestach. "V USA i na Slovensku je mnoho ľudí, ktorým záleží na druhých a bez váhania pomôžu. Som hrdý, že hutníci sú medzi nimi," povedal.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...