Vyhľadávanie:

Ženy v oceliarstve

Ženy v oceliarstve

Toto bola jedna z tém počas Európskeho fóra pre oceľ, ktoré organizovala Asociácia pre technológie na výrobu železa a ocele (Association for Iron & Steel Technology) v talianskom Udine od 3. - 5. októbra 2018.

U. S. Steel Košice na konferencii reprezentovala Elena Petrášková, viceprezidentka pre dcérske spoločnosti a služby. Počas panelovej diskusie vrcholové manažérky z nadnárodných oceliarskych korporácií hovorili o svojich skúsenostiach v oceliarskom biznise, o pracovných príležitostiach, ktoré ponúka, ale i o výzvach a radách na ich zvládnutie. Dostať čo najviac mladých talentovaných ľudí, mužov i žien, do oceliarskeho sektora, je veľmi dôležité pre udržateľnosť tohto odvetvia a dosahovanie ekonomického rastu.

Elena Petrášková vo svojom vystúpení predstavila hutnícky podnik v Košiciach a upriamila pozornosť na oblasti, ktoré sú riadené ženami, od právnych záležitostí, ľudských zdrojov, nákupu, financií, vývoja a výskumu až po energetiku a podporu výroby. Diverzita a inklúzia patria v U. S. Steel Košice, rovnako ako v celej korporácii, medzi základné hodnoty už mnoho rokov. „Zatiaľ čo v priemere tvoria ženy 17 percent zamestnancov U. S. Steel Košice, vo vrcholovom manažmente predstavujú 30 % a spolu s mužskými kolegami na základe svojich znalostí a vzájomne sa dopĺňajúcich manažérskych zručností fungujeme ako jeden zohratý orchester,“ konkretizovala viceprezidentka Petrášková. Hovorila aj o U. S. Steel Women’s Inclusion Network, ktorá je ďalšou platformou na vzdelávanie, networking a profesionálny rast žien v prevažne mužskom pracovnom prostredí. „Zostaňte ženami, noste, obrazne povedané šaty, nie nohavice a rešpekt dosahujte svojou profesionalitou. Prínosom žien v každom pracovnom tíme sú znalosti a práve ich špecifický pohľad a prístup pri plnení úloh a hľadaní riešení,“ poradila mladším kolegyniam a záujemkyniam o prácu v oceliarskom priemysle viceprezidentka Petrášková.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...