Vyhľadávanie:

Žiaci do lavíc

Žiaci do lavíc

V pondelok 5. septembra sa po dvojmesačných prázdninách opäť o tvoria školské brány aj pre študentov stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Košického samosprávneho kraja. Podľa predbežných informácií bude z celkového počtu 6 540 žiakov študovať na gymnáziách 1 762. Najväčší záujem prejavili mladí o košické gymnáziá na Opatovskej a Poštovej ulici, o Strednú zdravotnícku školu na Moyzesovej ulici v Košiciach, Školu úžitkového výtvarníctva v Košiciach. Veľký záujem bol aj o odbor požiarny mechanik v Strednej odbornej škole (SOŠ) technickej v Košiciach, odbor mechanik počítačových sietí v SOŠ Ostrovského v Košiciach a v Strednej priemyselnej škole elektrotechnickej v Košiciach.

Rovnako ako po minulé roky bude spoločnosť U. S. Steel Košice na základy dohody spolupracovať pri výchove, vzdelávaní a príprave žiakov na budúce povolanie s viacerými partnermi. Podľa Miroslava Fedora z ľudských zdrojov bezmála 170 žiakov tretích a štvrtých ročníkov SOŠ v KošiciachŠaci absolvuje v nastávajúcom školskom roku v jednotlivých divíznych závodoch košickej oceliarne prevádzkovú odbornú prax. V SOŠ železničnej sa bude firma podieľať na príprave odborníkov na oznamovaciu a zabezpečovaciu techniku, v SOŠ technickej dcérska spoločnosť Vulkmont na vzdelávaní bielych murárov a v SOŠ automobilovej firma OBAL-SERVIS, a.s. Košice na výchove automechanikov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...