Vyhľadávanie:

Zimná olympiáda aj s bežeckým lyžovaním, letná premiérovo s golfom

Zimná olympiáda aj s bežeckým lyžovaním, letná premiérovo s golfom

V tomto roku mali športové aktivity zamestnancov U. S. Steel Košice úspornejší režim. Na XIII. ročníku Zimnej olympiády sa konali len lyžiarske súťaže na Jahodnej a hokejové majstrovstvá v Steel aréne. Na Jahodnej súťažili pretekári v obrovskom slalome a v snouborde, deti zamestnancov spoločnosti absolvovali preteky v obrovskom slalome a po deviaty raz sa na snehu konala karnevalová detská zábava.

Všetky februárové víkendy patrili 42. hokejovému šampionátu, ktorý sa skončil víťazstvom mužstva Vedenia. Vo finále zdolal tento tím mužstvo z Dopravy 8:4. Preteky v behu na lyžiach sa v roku 2009 nekonali.

Na letnej olympiáde sme sa sústredili na prípravu súťaží v trinástich olympijských športoch. Vysokú účasť, porovnateľnú s uplynulými rokmi, ovplyvnila skutočnosť, že v priebehu roka sa individuálne šampionáty v mnohých športoch nekonali. Najprv sme dali príležitosť futbalistom na štadióne v Šaci, kde vo finále až pokutové kopy v stretnutí Vedenie - Obalová vetva rozhodli o prvenstve futbalistov z Vedenia. Na dvojdňovej olympiáde (4. a 5. 9.) súťažilo viac ako 1 100 športovcov.

To, čo platilo v roku 2009 sa však netýka roku 2010. Už pri vyhodnotení minuloročnej zimnej olympiády sme od vedenia spoločnosti dostali prísľub, že záujem a atraktivita bežeckého lyžovania oprávňujú oceniť snahy našich zamestnancov a beh na lyžiach bude znovu zaradený medzi zimné športy olympiády. Stane sa tak 23. januára 2010. Všetci záujemcovia o bežecké lyžovanie si môžu na Kojšovskej holi naplánovať celodenný program. Behy na lyžiach budú prvým olympijským športom XIV. ročníka zimnej olympiády.

Novinkou budúceho ročníka zimnej olympiády budú tréningy lyžiarov prihlásených na preteky v obrovskom slalome na Jahodnej pred samotnou súťažou, ktorá sa uskutoční v sobotu 6. februára 2010. Tréningy sa budú konať vždy v jeden deň v týždni, a to vo štvrtok 21. januára, 28. januára a 4. februára 2010 na svahu Jahodnej. V tieto dni bude pre záujemcov z U. S. Steel Košice, ktorí sa prihlásia na olympijskú súťaž v zjazdovom lyžovaní , trať vyhradená vo večerných hodinách od 19. 00 hod. do 21. 00 hod. Pri nástupe na vlek pred tréningami budú povinne kontrolované identifikačné karty zamestnancov USSK.

Záver januára bude znamenať aj začiatok dnes už atraktívneho a prestížneho olympijského hokejového šampionátu. Jeho 43. ročník štartuje 30. januára 2010 v Steel aréne. Budú mu samozrejme predchádzať porady vedúcich tímov a spolu s rozhodcami zápasov si chceme zopakovať propozície turnaja s dôrazom na dodržiavanie pravidiel a disciplíny na ľade.

Počas hokejového šampionátu sa uskutočnia aj preteky na Jahodnej. V jeden deň, 6. februára 2010, sa predstavia pretekári v obrovskom slalome aj v snouborde. Nebudú chýba ani preteky detí zamestnancov v obrovskom slalome a jeho už XII. ročník. Malé jubileum oslávia aj deti na Detskom zimnom karnevale. Uskutoční sa už po desiaty raz.

Tak ako sa v ostatných rokoch stalo už pravidlom, aj v tomto roku vydáme športový kalendár. V ňom sa účastníci jubilejnej dvadsiatej letnej olympiády dozvedia aj to, že na olympijskú premiéru pripravujeme golf.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...