Vyhľadávanie:

Zimný prechod Levočskými vrchmi

Zimný prechod Levočskými vrchmi

Na túto turistickú akciu organizuje Klub turistov Víkend Košice autobusový zájazd do Levoče. Prechod v nádhernej scenérii Levočských vrchov, ktorý sa uskutoční v sobotu, 12. februára 2011, pripravujú turisti z miestneho klubu KST TJ Javorinka Levoča. Bude to už 27. ročník turistického podujatia pre milovníkov zimnej pešej či bežkárskej turistiky.

Vítaní sú záujemcovia z radov zamestnancov U. S. Steel Košice aj o zjazdové lyžovanie, ktorí budú mať možnosť v Ski Centre Levočská Dolina využiť štyri zjazdové trate. Lyžiari na bežkách, ako aj peší turisti odštartujú trasu zimného prechodu v Levočskej doline, časti osada a budú pokračovať dolinou Pekliska cez Peterkaň, lúku Dvorčanka, popod vrch Gehuľa, Sklenár až k bývalej dedine Dvorce. Jej obyvatelia boli v minulosti násilne vysťahovaní a dedina zrovnaná so zemou pri tvorbe vojenského výcvikového priestoru Javorina. Odtiaľ pokračuje trasa v celkovej dĺžke 24 kilometrov popod vrch Veterník do Levočskej Doliny - rampa a končí sa v Kováčovej vile, kde bude pripravené občerstvenie v cene 1,20 eura a pre všetkých účastnícky list.

Autobus odchádza do Levoče o 6.15 hod. z parkoviska pred Spoločenským pavilónom. Cena zájazdu 9 eur zahrňuje dopravu z Košíc do Levoče a späť. Prihlásiť sa môžete u Jána Geschwandtnera na telefónnom čísle 0903 636 589.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...