Vyhľadávanie:

Získali bronzové medaily

Získali bronzové medaily

Hádzanári 1. MHK Košice pred týždňom na domácej palubovke oslavovali

Až piate stretnutie play-off o konečné 3. miesto medzi naším tímom hádzanárov z 1. MHK Košice a ŠKP Bratislava ukončilo tohtoročnú extraligovú sezónu mužov ročníka 2005/2006. Po nevydarenej vlaňajšej sezóne, kedy naši hádzanári zostali bez medaily, si to v tomto roku dokonale vynahradili. Ziskom bronzu rozhodli zároveň o tom, že Košice môžu Slovensko reprezentovať v jednej z európskych pohárových súťaží.

Po štyroch stretnutiach s bratislavskými policajtmi bol stav na zápasy nerozhodný 2:2, keď najprv doma dva razy vyhrali 26:21 a 33:29. Potom v Bratislave nevyužili dva mečbaly, keď prehrali 24:26 a 31:32 po predĺžení. Doma si už v piatom vzájomnom meraní síl v play-off šancu nenechali ujsť a do tretice naplno bodovali po víťazstve 25:19. Hrdinom zápasu bol brankár nášho tímu Dušan Olejár, ktorý sa v stretnutí zaskvel mnohými výbornými zákrokmi a v rozhodujúcich okamihoch náš mladý tím podržal. Po zápase už s bronzovou medailou na krku na margo tejto série poznamenal: " Šancu sme chceli na sto percent využiť, a to sa nám podarilo. Ukázali sme silu kolektívu a potvrdili naše postavenie v tabuľke po základnej časti. Myslím si, že každý z hráčov odviedol svoje maximum a výsledok sa dostavil. V tejto sérii sa hralo v rýchlom slede za sebou a za tak krátky čas sa nič nové na súpera vymyslieť nedá. Iba jediné, zahrať lepšie v rozohrávke a zefektívniť streľbu. Pred zápasom sme boli na tento súboj správne naladení, tréner nás dokonca musel v motivácii skôr krotiť než nabudiť."

Pre mladí košický kolektív je zisk bronzových medailí veľkým úspechom a hráči mali z nich po tomto piatom stretnutí takú radosť, akoby získali majstrovský titul. Už na palubovke to patrične oslávili šampanským. Košice získali v tejto sezóne extraligy aj ďalší primát. Náš reprezentant Martin Farkašovský bol so šiestimi gólmi nielen v tomto zápase najlepším strelcom nášho mužstva, ale s 253 gólmi sa stal aj najlepším strelcom extraligy.

Hádzanári 1. MHK Košice si teraz budú môcť vybrať, v akej medzinárodnej súťaži chcú hrať. Ako finalisti Slovenského pohára (víťaz Slovenského pohára Považská Bystrica získala titul a bude hrať v Lige majstrov) môžu hrať v PVP, a ako tretí tím extraligy si vybojovali účasť v Pohári EHF. Nuž, vedenie klubu má o čom premýšľať.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...