Vyhľadávanie:

Získali sme nomináciu na Vynikajúci výrobok roku 2007

Získali sme nomináciu na Vynikajúci výrobok roku 2007

Panelový radiátor KORAD plus na AQUA-THERME zaujal

Na 13. ročníku Medzinárodného veľtrhu vykurovania, ventilácie, klimatizačnej, meracej, regulačnej, sanitárnej a ekologickej techniky - AQUA-THERM, ktorý sa uskutočnil v dňoch 21. - 25. novembra 2006 vo Výstavisku Praha - Holešovice, sa zúčastnilo 415 vystavovateľov z 13 krajín sveta. Na novinky vystavovateľov bolo zvedavých takmer 45 tisíc návštevníkov. Štyri pätiny z celkového množstva tvorili odborníci a obchodníci. Aqua-therm je pre odborníkov z oblasti technického zariadenia budov tradičným míľnikom a v strednej a východnej Európe je jedinečný svojou kvalitnou úrovňou.

U. S. Steel Košice na veľtrhu predstavila nový panelový radiátor KORAD plus, ktorý má po technickej aj dizajnérskej stránke kvalitnejšie krytovanie. Tieto zlepšenia zaujali aj hodnotiacu komisiu DESIGN centra ČR, ktorá radiátor nominovala na Vynikajúci výrobok roku 2007. Je to pekný úspech našich technikov a ďalších odborníkov závodu Hutnícka druhovýroba i externých spolupracovníkov. Vyhodnotenie súťaže bude v prvom štvrťroku budúceho roku v Brne.

"Český trh s radiátormi už tradične patrí medzi stabilné európske trhy so silným domácim výrobcom panelových radiátorov firmou KORADO a.s. Celková ročná trhová spotreba radiátorov je približne 1,2 miliónov kusov, pričom panelové radiátory tvoria až 75 percent. Domáci výrobca spoločnosť KORADO má približne 60-percentný podiel na trhu. Medzi najvýznamnejších importérov patria renomované európske firmy ako sú Vogel Noot, Kermi, Purmo, Buderus a iné, ktoré vytvárajú na trhu veľmi silné konkurenčné prostredie, čo sa prejavuje hlavne vysokými nárokmi na kvalitu," informoval Ivo Gajdoš, vedúci manažér Marketingu a strategického plánovania U. S. Steel Košice. "Úspech podmieňuje kontinuálne sledovanie vývojových trendov a nepretržité modernizovanie a technické zlepšovanie výrobku. Na výstave sme vôbec prvýkrát úspešne predstavili nový spôsob prichytávania bočných a horných krytov radiátorov pre všetky typy radu. Nové krytovanie zabezpečuje väčšiu tuhosť v zmysle požiadaviek EN a trhu. Na základe ohlasov odbornej, ale aj laickej verejnosti, môžeme konštatovať, že výrobky KORAD urobili v oblasti kvality výroby znovu krok dopredu a českou verejnosťou boli veľmi kladne hodnotené."

Veľtrh priniesol množstvo zaujímavých poznatkov aj pre obchodníkov s radiátormi. "Získali sme prehľad o súčasnom trhu radiátorov i o možnom vývoji na budúci rok, resp. v dlhšom časovom horizonte," uviedol Ján Seman, obchodný riaditeľ pre predaj radiátorov U. S. Steel Košice. "Trh výrazne ovplyvňujú globalizačné trendy, tak na strane produkcie, ako aj distribúcie. Veľké nebezpečenstvo, hlavne pre stredo a východoeurópsky región, predstavuje turecká produkcia, ktorej nielen objem, ale aj kvalita, výrazne narastajú. Z piatich nových radiátorových výrobných liniek predaných švajčiarskym výrobcom za ostatné tri roky štyri smerovali do Turecka."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...