Vyhľadávanie:

Získali sme štatút špičkového dodávateľa

Získali sme štatút špičkového dodávateľa

Ocenenie Q1 pre U. S. Steel Košice od firmy Ford Motor Company

Vynikajúca správa prišla 13. októbra 2010 zo spoločnosti Ford Motor Company (FMC). Spoločnosť U. S. Steel Košice sa zaradila medzi elitných dodávateľov tejto nadnárodnej automobilovej spoločnosti. Stalo sa tak na základe certifikátu Q1, ktoré automobilka firme udelila.

"Prestížne označenie Q1, ktoré sa stalo svetovo uznávanou značkou kvality, patrí iba tým dodávateľom, ktorí sú schopní splniť prísne nároky Fordu," potvrdil riaditeľ marketingu pre automobilky a bielu techniku U. S. Steel Košice Martin Kováč. "Ocenenie znamená, že dodávateľ úspešne spĺňa najvyššie požiadavky výrobcu, akými sú spoľahlivosť systémov, zlepšujúce sa výkonové parametre, akčný plán spoločnosti, orientácia na zákazníka a kontinuálne zlepšovanie. Kandidát na označenie Q1 musí byť certifikovaný štandardom akosti QS 9000 alebo TS 16949, environmentálnym certifikátom ISO 14001 a ďalšími certifikátmi zameranými na riadenie akostí materiálov. Okrem týchto hlavných požiadaviek musí spĺňať aj ďalšie kvalitatívne požiadavky automobilky."

Cena Q1 je pre každého dodávateľa uznaním vysokej kvality dodávok, zároveň však obidve strany zaväzuje ďalej pracovať na udržaní a zvyšovaní kvality. "Automobilka dodávateľa a jeho plnenie úloh neustále sleduje. Hodnotenie pravidelne zverejňuje na svojom portáli. Revízii podlieha aj všetka dokumentácia dodávateľa, čo pre nás znamená, že v úsilí dosahovať maximálnu kvalitu nemôžeme poľaviť," zdôraznil M. Kováč. "Navyše," dodal, "Ford si dodávateľov pre nové projekty vyberá zásadne iba spomedzi držiteľov Q1."

Spoločnosť U. S. Steel Košice spolupracuje s Ford Motor Company od roku 2002. Do závodov v Belgicku, Nemecku a Anglicku dodáva za studena valcovaný materiál, od roku 2007 do Belgicka dodáva aj pozinkovaný materiál z pozinkovacej linky č. 3.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...