Vyhľadávanie:

Zlatá odmena za podporu

Zlatá odmena za podporu

Mladí futbalisti MFK Košice získali Pohár predsedu Mestského futbalového zväzu v Košiciach

V uplynulom týždni sa skončila jesenná časť futbalových súťaží na Slovensku sezóny 2007/2008. Podobne ako vlani, aj v tomto súťažnom ročníku je spoločnosť U. S. Steel Košice sponzorom mládežníckych družstiev MFK Košice. Okrem toho podporuje aj ďalšie aktivity v prospech mládežníckeho futbalu v Košiciach.

Počas víkendu to bol VI. ročník halového futbalového turnaja starších žiakov, ktorý zorganizoval Mestský futbalový zväz (MFZ) v Košiciach. Hralo sa v hale SOU železničného, kde si najlepšie počínali mladí futbalisti z MFK Košice, ktorí zaslúžene získali cennú trofej. Ziskom prvenstva sa takto poďakovali našej spoločnosti za podporu mládežníckeho futbalu. Vo finále zdolali Slovan Giraltovce 4:0, gólmi Zajaca, Varhoľáka, Jana a Rusnáka. Zaujímavosťou bolo, že chlapci z MFK absolvovali celý turnaj nielen bez straty bodu, ale v piatich stretnutiach neinkasovali ani jeden gól.

O Pohár predsedu MFZ v Košiciach bojovalo v troch skupinách deväť družstiev, z ktorých osem najlepších sa prebojovalo do štvrťfinále. Víťazi štvrťfinálových súbojov potom hrali v semifinále a kvarteto semifinalistov Lokomotíva Košice, Slovan Giraltovce, MFK Košice a Benecol Košice hralo o postup do finále. Najprv Giraltovce zdolali Lokomotívu 2:1 a MFK vyhrali vysoko nad Benecolom 9:0. V zápase o 3. miesto sa stretli vlaňajší víťazi turnaja z Lokomotívy s tímom Benecol, nad ktorým mladí železničiari zvíťazili 2:0 a získali bronz.

Po finálovom súboji, ktorý bol jednoznačnou záležitosťou zverencov Petra Slicha a Iva Pilipa z MFK, organizátori vyhodnotili najlepších hráčov z prvých troch družstiev, strelca a brankára. Najlepším hráčom z Lokomotívy bol Tomáš Plačintár, z Giraltoviec Jakub Verčimák a z MFK René Sučák. Za najlepšieho brankára turnaja vyhlásili Maroša Bindu z Lokomotívy a najlepším strelcom turnaja sa s 8 gólmi stal Mojmír Trebuňák z víťazného tímu MFK Košice. Po skončení turnaja zhodnotil jeho priebeh predseda Mestského futbalového zväzu Marián Kéda slovami: "Teší nás, že takmer v každom klube v Košiciach majú bohatú mládežnícku základňu. Vidieť, že chlapci futbal milujú a o túto hru majú eminentný záujem. Turnaj bol vlastne prehliadkou výkvetu nášho košického mládežníckeho futbalu. V jednotlivých stretnutiach sa mnohí hráči predstavili v tom najlepšom svetle a ukázali svoj nesporný talent. V kluboch sú správne vedení skúsenými trénermi a v budúcnosti sa určite nestratia v seniorskych mužstvách. Radosť bolo sledovať ich herné kombinácie, bojovnosť, skvelú techniku, pohotovú streľbu a najmä nesmiernu túžbu po víťazstve. Potvrdili skutočnosť, že Košice boli a aj sú futbalovou liahňou vynikajúcich futbalistov."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...