Vyhľadávanie:

Zlatá sezóna našich mládežníkov

Zlatá sezóna našich mládežníkov

V hokejovej extralige dorastencov dominovali hráči HC Košice a už po tretí raz získali majstrovský titul

Po junioroch HC Košice sa zo zisku majstrovského titulu v tomto roku tešili aj ich mladší spoluhráči z dorasteneckého tímu, ktorí vo finále zdolali Duklu Trenčín na zápasy 2:1. Zverenci trénerov Vladimíra Sviteka a Mojmíra Božíka dokázali, podobne ako vlani, aj v sezóne 2010/1011 odviesť počas celej súťaže vyrovnané výkony a podarilo sa im obhájiť majstrovský titul. Po dlhodobej základnej časti skončili v tabuľke na 3. mieste a vo štvrťfinále play-off sa stretli so šiestou Nitrou, ktorú zdolali na zápasy 2:0. V semifinále si poradili so Zvolenom až v troch vzájomných súbojoch 2:1 na zápasy.

"Oproti vlaňajšku sme do súťaže vstúpili so značne pozmeneným, omladeným kádrom, pretože vekovo starší hráči odišli do družstva juniorov. Mužstvo sa však postupne zohrávalo, aj preto bolo našim cieľom udržiavať kontakt so silnejšími celkami v hornej časti tabuľky. Chlapci hrali od začiatku súťaže veľmi zodpovedne a nemali sme žiadne väčšie výkyvy. Veľa zápasov sa nám podarilo vyhrať na ľade súperov, postupne boli chlapci dobre naladení a v družstve vytvorili hernú pohodu," rozhovoril sa tréner V. Svitek a pokračoval: "O zlato sme bojovali s najsilnejším súperom dorasteneckej extraligy, s Trenčínom, ktorý nás v súťaži najviac potrápil. Finálovú sériu sme rozbehli na ľade v Trenčíne výbornou hrou i tesným víťazstvom 1:0. U nás v Steel aréne sme prehrali 0:3, ale Trenčania nastúpili posilnení s viacerými hráčmi z juniorky, kým my sme hrali v osvedčenej zostave z predchádzajúcich stretnutí. Až v treťom rozhodujúcom zápase v Trenčíne nastúpilo v našom tíme sedem hráčov z majstrovského družstva juniorov, ktoré už malo po sezóne. Menovite Šafár, Gernát, Tkáč, Vaško, Podsedlý, Hinďoš a Boltun, ale dôležité bolo, že všetci hráči odovzdali na ľade maximum a tvorili sme jednoliaty vyrovnaný tím. Súpera sa nám podarilo zdolať 3:1 a získať tak pre Košice a náš klub majstrovský titul."

Bol to už tretí dorastenecký titul v rade. Naši mladí hokejisti sa zo zlatých medailí tešili aj v rokoch 2009 a 2010. V tomto roku zlatú sezónu okrem vedúceho družstva Ivana Hupku zavŕšili títo hráči: brankári Nikolas Kriška, Matúš Lumtzer a Dávid Okoličány, obrancovia Martin Boboš, Peter Hložný, Peter Hricko, Peter Hupka, Martin Medvec, Matúš Nálepka a Jaroslav Šebest, útočníci Marek Borecký, Ondrej Briják, Adrián Dimun, Juraj Drábik, Filip Hrivňák, Samuel Hrivňák, Igor Jaroš, Jakub Jesenský, Branislav Kost, Denis Markuš, Dalibor Mikula, Denis Pinďár, Dávid Šoltés a Filip Stupeň.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...