Vyhľadávanie:

Zlato pre Veroniku

Zlato pre Veroniku

Naši spolupracovníci, manželia Eva a Ladislav Ucekajoví, sa s nami podelili o radosť, ktorú im pripravila ich 9-ročná dcéra Veronika. Ako členka šachového klubu ŠK Bodva Moldava nad Bodvou štartovala na majstrovstvách Slovenska mládeže v šachu, ktoré sa konali 7. apríla 2011 v Sliači. V kategórii do 10 rokov súťažilo dvanásť mladých šachistiek, ktoré hrali švajčiarskym spôsobom na 7 kôl s časom 90 minút na partiu s bonusom 30 sekúnd za každý vykonaný ťah a jeho zapísaním. V úvodných dvoch kolách si ľahko pripísala body na svoje konto, ale od tretieho kola nasledovala pre ňu veľmi náročná fáza turnaja. Aj v nej si počínala znamenite, postupne sa stretla s favorizovanými súperkami, s ktorými v každej partii dokázala svoje kvality. Po piatom kole už mala dostatočný náskok na zisk majstrovského titulu, ktorý si v záverečných dvoch hrách poistila dvoma remízami.

So ziskom šiestich bodov sa Veronika Ucekajová stala majsterkou SR pre rok 2011 a svoju medailovú zbierku zo slovenských šampionátov tak rozšírila na dve zlaté a jednu striebornú medailu. Ako slovenská šampiónka má v tomto roku právo výberu účasti na jednom z medzinárodných šachových podujatí, ako sú majstrovstvá Európy, majstrovstvá sveta, alebo majstrovstvá Európskej únie.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...