Vyhľadávanie:

Zlatý žobrák do Rumunska

Zlatý žobrák do Rumunska

Štrnásty ročník medzinárodného festivalu lokálnych televízií Zlatý žobrák vyvrcholil v sobotu, 21. júna, v Dome umenia slávnostným odovzdávaním cien a galaprogramom. Porota pod vedením Eda Baumeistera "rozdala" sedem cien a šesť čestných uznaní. Hlavnú cenu, sošku Zlatého žobráka, udelili rumunskej lokálnej televíznej stanici TV Etalon za film Humoreska. Film je nevšedným príbehom 94-ročnej Márie, ktorá sa celý život držala morálnych zásad a zrazu sa ocitla v slepej uličke. Po prvý raz ocenili najlepšiu produkčnú spoločnosť a mladého tvorcu. Prvú z cien získala ASKA zo Slovenska za dielo Žiť a spievať, v ktorom zachytáva súrodeneckú dvojicu Františka a Martinu Ďuďovcov hľadajúcich krásu života v speve. Druhú cenu prisúdili Kataríne Kočálkovej za dokumentárny film Moja teta Timrava. Ide o prvý slovenský dokument o tejto spisovateľke, o ktorej rozpráva jej 93-ročná neter. Cenu primátora získala lokálna TV OOG z Holandska za film Benovo mesto.

Tohtoročný festival oslovil 42 lokálnych TV, ktoré zaslali 66 filmov. Na podujatí, ktoré podporila U. S. Steel Košice, sa zúčastnilo bezmála 140 zástupcov lokálnych TV z 24 krajín.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...