Vyhľadávanie:

Zlatý žobrák po štrnásty raz

Zlatý žobrák po štrnásty raz

Dnes sa začína v Košiciach medzinárodný festival lokálnych TV

V Košiciach sa dnes, 18. júna, začína 14. ročník medzinárodného festivalu lokálnych televízií Zlatý žobrák. Centrom diania festivalu bude Dom techniky, kde napoludnie otvoria aj výstavu fotografií Košice, ktoré milujeme. Autormi sedemdesiatich snímok, ktoré vznikli v ostatných piatich rokoch podujatia, sú Ed Baumeister z USA, Ivan Hadzi Zdravkovic, Toni Cerskov a Darko Kovic zo Srbska. Fotografie už mali možnosť vidieť obyvatelia srbského mesta Niš, ktoré je partnerským mestom Košíc od roku 2002.

Štvordňové podujatie vypĺňajú súťažné prehliadky, diskusie a workshopy. V piatok, 20. júna, o 17. hodine si vo Filmovom klube Cinefil môžete naprí­klad pozrieť premiéru prvého iránskeho autobiografického komiksu v histórii. Film Persepolis popisuje detstvo autorky Marjane Satrapi a jej dospievanie v Iráne počas islamskej revolúcie a vojny s Irakom.

Festival vyvrcholí v sobotu, 21. júna, záverečným ceremoniálom v Dome umenia, kde vyhlásia víťazov tohtoročnej prehliadky. Odborná porota bude vyberať zo snímok autorov z vyše dvadsiatich krajín. Po prvý raz sa na festivale zúčastňuje aj Austrália. Najsilnejšie príbehy pochádzajú aj tohto roku od účastníkov z Balkánu.

Medzinárodný festival Zlatý žobrák sa koná pod záštitou člena Európskej komisie Jána Figeľa, predsedu Košického samosprávneho kraja Zdenka Trebuľu a primátora mesta Košice Františka Knapíka. Podujatie podporuje U. S. Steel Košice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...