Vyhľadávanie:

Zmeny v používaní chemických produktov

Zmeny v používaní chemických produktov

Povlakované plechy z produkcie U. S. Steel Košice a nová legislatíva Európskej únie

Seminár
Prednášajúci Charlie Kerr z londýnskeho centra informuje účastníkov o stave rozpracovanosti bezchrómovej pasivácie obalových plechov v Európe. Za U. S. Steel vystúpili Robert Legat z výskumu v Monroeville a za U. S. Steel Košice Jozef Billy (prvý zľava).

V uplynulých dňoch sa v U. S. Steel Košice uskutočnil pracovný seminár o súčasnej situácii a pripravenosti oceliarskej spoločnosti na najnovšie požiadavky Európskej únie v oblasti povrchovo upravených plechov.

Seminár pripravil útvar Generálneho manažéra pre kvalitu U. S. Steel Košice v spolupráci s výskumnými tímami oceliarov v Košiciach a v Monroeville v USA.

"Novú legislatívu Európskej únie zohľadňuje U. S. Steel Košice nielen pri dodržiavaní limitov emisií súvisiacich s výrobou ocele, ale aj pri zmene koncepcie chemických produktov, doteraz používaných v divíznom závode Zušľachťovne pri výrobe pozinkovaných, lakoplastovaných a pocínovaných plechov na zabezpečenie ich dostatočnej odolnosti proti korózii," informuje Jozef Billy, riaditeľ úseku technológie výrobkov útvaru Generálneho manažéra pre výskum a vývoj. "Základnou požiadavkou novej legislatívy Európskej únie je zákaz používania zlúčenín na báze šesťmocného chrómu v pasivátoroch a lakoch používaných na povrchové úpravy pozinku, lakoplastu a pocínu."

Závažnosť problematiky, uviedol, potvrdila aj prítomnosť zástupcov veľkých nadnárodných chemických koncernov, firiem Henkel, Chemetall, Akzo Nobel, BASF, PPG, General Electric Infrastructure, ktoré dodávajú svoje výrobky nielen rôznym závodom korporácie U. S. Steel, ale vyznačujú sa globálnou pôsobnosťou.

"Jeden deň sme zvlášť venovali chemickým úpravám obalových pocínovaných plechov. Vzhľadom na to, že je to výrobok, z ktorého sa, okrem iného, vyrábajú potravinové konzervy, sú požiadavky na jeho povrchovú kvalitu a zdravotnú neškodnosť mimoriadne vysoké. Medzinárodná pracovná skupina Tin Technology, sídliaca v Londýne, si na svoje pracovné zasadnutie vybrala práve U. S. Steel Košice. Stretnutia sa osobne zúčastnili predstavitelia takých významných výrobcov obalových plechov, ako sú francúzska nadnárodná spoločnosť Arcelor, kórejský výrobca Posco, Dofasco Kanada a International Steel Group USA. Všetci zahraniční účastníci ocenili stav rozpracovanosti vývojových prác v košickej oceliarskej spoločnosti pri aplikácii bezchrómových prípravkov na povrchovo upravených plechoch z produkcie U. S. Steel Košice. O výsledky našej práce sa pozorne zaujímajú aj naši zákazníci, napríklad Whirlpool, ktorý predpokladá aplikovať naše výrobky s novou povrchovou úpravou pri výrobe bielej techniky," uviedol J. Billy.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...