Vyhľadávanie:

Zmontujeme aj prístrešky na odkladanie palivového dreva

Zmontujeme aj prístrešky na odkladanie palivového dreva

V útulku pre psov pri Haniske sa zíde štyridsať párov pracovitých rúk

Máte radi psov, doma ich už považujete za platných členov rodiny alebo sa chystáte v najbližšom čase zadovážiť si štvornohého kamaráta? Ak máte dobrovoľnícku prácu v krvi alebo by ste sa radi pridali k iniciatíve Hutníci pre Košice, príďte pomôcť a priložiť ruky k spoločnému dielu v sobotu 19. mája do Únie vzájomnej pomoci ľudí a psov. Nadviažeme na predchádzajúce aktivity z minulých ročníkov a desiatkam najrôznejších havkáčov v útulku pri Haniske spravíme zasa krásnejší dočasný domov. A tým, ktorí sa o nich denno-denne starajú, zútulnime pracovné prostredie i zjednodušíme inak dosť ťažkú a náročnú, za to však záslužnú, robotu. A keď sem zavítajú pravidelní alebo aj náhodní návštevníci, z ľahšie prístupných informácií sa dozvedia  veľa zaujímavých novôt zo života útulku.

Tamojší „domáci“ spolu so šéfkou občianskeho  združenia Únia vzájomnej pomoci ľudí a psov Romanou Šerfelovou, ako informuje koordinátorka tejto dobrovoľníckej aktivity Eva Svrčeková, majú o náplni brigády, ktorá sa tu uskutoční už po desiaty raz, veľmi jasnú predstavu.

„Tak ako po iné roky, aj tentoraz tu nájdu pracovné uplatnenie tak muži, ako aj ženy. V útulku sa chystáme zmontovať dva, tri drevené prístrešky s plechovou strieškou na odkladanie palivového dreva. V oddychovej zóne pribudne po osadení ďalší drevený stôl a dve lavice. Na nové ochranné nátery čakajú jestvujúce stoly s lavicami aj altánok.   Pokosiť trávu a zhrabať ju bude treba v okolí potôčika i v oddychovej zóne.  Tradične sa brigádnici pustia do rezania kobercov, ktoré poslúžia na podstielky v kotercoch a ich zateplenie, ale aj do rezania a odkladania odpadového dreva,“ priblížila rozsah prác Eva Svrčeková. „Ďalšou zaujímavou aktivitou,“ dodala na koniec, „bude výroba desiatich informačných tabúľ z dreva, ktoré poslúžia na náučnom chodníku.“ A my ešte pridajme, že v útulku sa pri spomínaných aktivitách zíde spolu štyridsať párov pracovitých rúk.

 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...