Vyhľadávanie:

Zo stretnutia dôchodcov - dopravárov

Zo stretnutia dôchodcov - dopravárov

Piatok trinásteho nemusí vždy prinášať nepríjemnosti, práve naopak, tento májový deň si zvolili odborári zo základnej organizácie OZ METALURG Doprava U. S. Steel Košice na stretnutie so svojimi bývalými kolegami. Do sály v Spoločenskom pavilóne v Košiciach prišlo 181 pozvaných hostí. Každý rok bývalých kolegov pribúda, nielen z dôvodov odchodov na zaslúžený odpočinok, ale najmä preto, že bývalí dopravári majú neustále záujem získavať informácie o svojom dlhoročnom pracovnom pôsobisku. A preto sa snažia, pokiaľ im to zdravotný stav dovolí, nevynechať raz v roku toto obľúbené stretnutie.

Odborový predák Peter Pasternák žartom poznamenal, že najbližšie musia odbory vybrať väčšiu sálu, aby sa všetci pohodlne zmestili. Priblížil činnosť základnej organizácie, výsledky kolektívneho vyjednávania, sociálny program, zamestnanosť, začínajúce sa vyjednávanie o doplnku ku kolektívnej zmluve o predčasnom odchode do dôchodku. Zástupca riaditeľa DZ Doprava Vladimír Kosina predstavil investičné zámery a hospodárske výsledky divízneho závodu.

Tradičným bodom programu, ktorý nechýbal ani tentoraz, bolo ocenenie jubilantov oslavujúcich v tomto roku okrúhle narodeniny, 60,70 a 80 rokov. Každý dostal malý darček a kytičku kvetov.

Práve trinásteho mája, v deň stretnutia, oslavoval svoje sedemdesiatiny aj bývalý dopravár Ján Merva. Ani nedávna operácia, ho neodradila od zámeru prísť medzi svojich. "Nastúpil som do železiarní v šesťdesiatom druhom roku," zaspomínal, "na traťovku. Po spustení vysokej pece som sa stal majstrom haldy." Zamestnanie opúšťal v roku 1995, v rodinnej hutníckej tradícii však pokračuje jeho syn. On, ako sám povedal, teraz naplno rozvíja svoju záhradkársku záľubu.

Po oficiálnom úvode a gratuláciách zašumelo sálou.... Bol tu čas na osobné rozhovory, debaty na rôznu tému, nechýbali ani hokejové dozvuky. Už teraz sa tešia na budúcoročné stretnutie. Preto sa rozchádzali so želaním najmä dobrého zdravia, aby o rok nikto nechýbal.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...