Vyhľadávanie:

Zober si ma domov

Zober si ma domov

Psy sú priatelia. Každý chovateľ pozná pocit, keď príde domov a z rodiny sa mu najviac poteší jeho pes. Vyskočí, oblíže mu tvár a ešte sa posťažuje, ako dlho na neho čakal. Neviem, či ste si všimli, ale medzi nami sú psičkári, ktorí ešte aj z obeda v jedálni vo vstupnom areáli odložia kosť do vrecúška, aby ju mohli odniesť svojmu miláčikovi. Minule som niekde zahliadla vetu: "Bože daj, aby som bol takým človekom, za akého ma považuje môj pes."

Psy nesúdia, nespochybňujú. Oni nás jednoducho majú radi takých, akí sme. Nie všetci majú ale pána, ktorý by sa o nich postaral. Svoju lásku k zvieratám minule dokázali aj ľudia z Výskumu USSE. Anny Dittelovej, ktorá bola iniciátorom finančnej zbierky pre psí útulok v Haniske, sme sa opýtali, ako ju to napadlo: "Mám veľmi rada zvieratá a u nás na Sídlisku Nad jazerom je veľa psíkov. V Oceli východu bol minule článok o útulku pre psov a napadlo mi, ako sa asi majú a či im viem nejako pomôcť. Na internete som si našla ich web stránku a pozrela som si fotky psíkov, ktorí nemajú domov. Bolo mi ich veľmi ľúto. Aj ja sama som mala psa pätnásť rokov a viem o čom je priateľstvo so psom. Je to tá najvernejšia láska."

Útulok v Haniske zápasí s rôznymi problémami, či už je to nedostatok financií alebo priestorov. Kapacita útulku je približne 70 miest a psíkov je stále aspoň sto. A sú hladní. Jedia ryžu a mäso, cestoviny a aj granule. My sme ich navštívili práve v čase, keď boli nakŕmení a vyvenčení. Pri vchode nás privítali roztomilé šteniatka. Len čo sme vkročili do areálu, spustil sa neskutočný brechot, ktorý ale pomaly ustal. Chodili sme od klietky ku klietke. V každej boli približne traja psy. Pozerali sa na nás a krútili chvostmi. Preskakovali sa v klietkach a odsúvali sa, aby sa dostali k našej ruke, k pohladeniu. Boli tam aj "hanblivky", psy, ktorí sa osmelili až po chvíli. Aj takí s krátkou srsťou, čo sa už začínali triasť v búdach. Ak budú mať šťastie, príde si po nich niekto ešte pred tým, než začne mrznúť. Zrazu som mala pocit, ako keby som bola v detskom domove. Oni sa na mňa pozerali, koho si vyberiem. Výskumníci vyzbierali sumu 5 800 korún. Vďaka im za to.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...