Vyhľadávanie:

Zoologická záhrada po „zásahu“ hutníkov opäť skrásnie

Zoologická záhrada po „zásahu“ hutníkov opäť skrásnie

Už po dvanásty raz povedú kroky košických oceliarov počas dobrovoľníckeho podujatia Hutníci pre Košice na jedno z najobľúbenejších miest. Lebo zoologická záhrada v Kavečanoch ním nesporne je. Šikovné a ochotné ruky  tu každý rok urobia  mnoho užitočnej práce, ktorú je skutočne aj vidieť. A ak všetko vyjde ako má a priať bude aj počasie, najväčšia zoologická záhrada na Slovensku, ktorá je domovom bezmála 250 druhov zvierat, bude príťažlivejšia a pre oko návštevníka opäť o čosi krajšia. Roboty bude síce dosť, „uživí“ sa tu štyridsať brigádnikov,  no domáci veria, že dobrý úmysel vyjde aj tentoraz. A ak vám nepadne zaťažko najmä práca s farbou, za to však v peknom prírodnom prostredí, máte vyhrané. Navyše je to  jediné miesto, na ktoré odporúčame, v prípade, že inú možnosť nemáte, vziať aj svoje menšie dieťa. Kým vy budete pracovať, postarajú sa mu program animátorky. A na čo konkrétne sa treba pripraviť?

„Rozhodli sme sa v tomto roku pre ochranné nátery, čistenie a úpravu rigolov v takzvaných primátorských výbehoch, ktoré sa nachádzajú v centrálnej zóne našej zoologickej záhrady,“ konkretizuje koordinátorka aktivity za ZOO Košice Eva Malešová. „Ide o úsek približne päťsto metrov dlhý, kde prebývajú žurav kráľovský, emu hnedý, kozy a ovce kamerunské, poníky, lamy huanako i alpaky, uhorský stepný dobytok, jak domáci, či žeriavy čiernobiele. Práce budú spočívať  v odstránení hrdze z kovového oplotenia a ich náteru.“  A ak by počasie nakoniec predsa len „zastrečkovalo“, premyslený je aj mokrý variant.  Nové vonkajšie i vnútorné ochranné nátery totiž potrebuje aj chata Bobor v blízkosti amfiteátra.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...