Vyhľadávanie:

Zoskupenie Hutník hľadá spevákov

Zoskupenie Hutník hľadá spevákov

Poznajú ich z rôznych kultúrno-spoločenských podujatí, veselíc či osláv, na ktorých účastníkov tešia svojimi ľudovými pesničkami. Členovia spevokolu Hutník, držiteľa viacerých ocenení zo súťaží, sú tak trochu aj profesijným združením. Tvoria ho výlučne bývalí zamestnancovi košickej oceliarne, ktorí sú dnes združení v OZ Jeseň života.

"Začínali sme pred pätnástimi rokmi, vtedy ešte pod menom Pajtáš," pousmiala sa pri spomienke Anna Rusnáková, ktorá v súčasnosti spolu s Jozefom Vyrubalom spevokol vedie. "Odvtedy prešlo veľa času, mnohé sa zmenilo, mnohí naši priatelia, ktorí v spevokole pôsobili dlhé roky, už nie sú medzi nami. Potrebovali by sme medzi seba novú krv."

Repertoár zoskupenia Hutník, ktorého členovia sa stretávajú na nácvikoch pravidelne raz týždenne v utorok popoludní v priestoroch klubu dôchodcov Jesene života na Triede SNP 24, pozostáva predovšetkým z východoslovenských, najmä zemplínskych ľudových piesní. Tí, čo by sa chceli pridať, získajú bližšie informácie na telefónnom čísle 644 55 35 od 12:00 do 16:00 alebo na e-mailovej adrese j.zivota@atlas.sk.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...