Vyhľadávanie:

Zoznámte sa s kovom, materiálmi i recyklačnými technológiami

Zoznámte sa s kovom, materiálmi i recyklačnými technológiami

Hutnícka fakulta pripravuje nielen pre stredoškolákov Deň otvorených dverí

 

Hutnícka fakulta Technickej univerzity v Košiciach otvorí svoje dvere dokorán. Už v stredu 20. apríla 2016 privíta vo svojich priestoroch zvedavých a k technike inklinujúcich stredoškolákov, ktorých na toto historicky prvé podujatie pozvala nielen zo škôl vo východoslovenskom regióne, ale aj z ostatných miest a krajov, kde pôsobia jej partneri.

„Chceme mladým ľuďom ukázať, čo reálne na našej fakulte učíme, zoznámiť ich s naším prostredím a priestormi, zameraním troch ústavov – metalurgie, materiálov a recyklačných technológií, ponúknuť im, aby nasali atmosféru vysokoškolského života,“ uviedla dekanka hutníckej fakulty, ktorá má v Košiciach šesťdesiatročnú históriu, Iveta Vasková. „Urobia si prehľad o možnostiach štúdia, dozvedia sa, okrem mnohých iných užitočných informácií, prečo je dôležité spoznávať materiály a rozvíjať kvalitu výrobkov a služieb a presvedčia sa, že odpad je cennou surovinou. Záber študijných odborov a programov našej fakulty je skutočne rôznorodý, prepojený okrem hutníctva na automobilový priemysel, recykláciu odpadov, či tepelnú techniku. Našim zámerom je študentom ukázať ich perspektívy. V súčasnosti „letia“ najmä informačné technológie, ale akosi sa pozabudlo na to, že ani len ten počítač či mobilný telefón sa bez kovov vyrobiť nedá,“ dodáva dekanka.

Okrem pestrého a na získanie nových poznatkov bohatého programu, ktorý pripravujú jednotlivé ústavy fakulty, získajú mladí ľudia predstavu o dennom fakultnom živote priamo od študentov a budú mať tiež jedinečnú príležitosť zapojiť sa do 22. ročníka študentskej vedeckej a odbornej konferencie Metalurgia 2016.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...