Vyhľadávanie:

Zúročili, čo sa vo fabrike naučili

Zúročili, čo sa vo fabrike naučili

Riešením prípadovej štúdie zavŕšili vysokoškoláci letnú stáž v U. S. Steel Košice

Tradičným riešením prípadovej štúdie, ktorú vypracovali kolegovia z útvaru Riaditeľa pre nábor a výber úseku viceprezidenta pre ľudské zdroje, zavŕšilo tridsať poslucháčov vysokých škôl a univerzít zo Slovenska i zahraničia svoje pôsobenie v košickej oceliarni v rámci dvojmesačnej letnej stáže. Zúročili pri tom, ako viacerí poznamenali, nielen svoje teoretické vedomosti, ktoré nadobudli počas doterajšieho štúdia v škole, ale predovšetkým tie, ktoré získali vo fabrike pri práci v kolektívoch hutníkov a počas tréningov manažérskych zručností, ktoré si, mimochodom, veľmi pochvaľovali.

Všetci, rozdelení to štyroch tímov, chceli obstáť čo najlepšie a vydali zo seba pri prezentáciách svojho riešenia v piatok 26. augusta 2016 v šikmej zasadačke skutočne maximum. Nejeden zo stážistov potlačil trému a aj keď všetko nevyšlo podľa predstáv, príležitosť, ktorú dostali, si cenili viac. A tiež rady, ktoré po „predstavení“ svojho tímu dostali odčlenov hodnotiacej poroty - generálneho manažéra pre zabezpečenie a rozvoj ľudských zdrojov Milana Polču, riaditeľa pre nábor a výber Ľubomíra Gromoša i riaditeľa pre vzdelávanie a rozvoj Gabriela Kádára. Presvedčiť manažérov košickej oceliarne o svojich kvalitách nebolo jednoduché. Komisia prihliadala na formu i obsah jednotlivých prezentácií. Všímala si ich grafickú úroveň, organizáciu i štruktúru, úroveň prezentačných zručností, ale tiež pochopenie problému, komplexnosť riešenia, kreativitu, inovatívnosť, schopnosť odbornej argumentácie či realizovateľnosť navrhovaného riešenia.

„Riešenie prípadovej štúdie i jej prezentáciu ste zvládli veľmi dobre,“ pochválil stážistov generálny manažér Milan Polča. „I keď rozdiely sa našli,“ dodal. „Niekto lepšie pracoval s faktami, niekto bol kreatívnejší, no všetci ste boli dobrí či sa to už týka napríklad grafickej úrovne prezentácie alebo iných hodnotiacich kritérií.“ Študentom tiež naznačil, že v niektorých prípadoch treba viac popracovať na schopnosti odbornej argumentácie či realizovateľnosti riešenia problému. „Jedna skupina nás však veľmi prekvapila. Bola veľmi silná skoro vo všetkých aspektoch, ktoré sme hodnotili. Už sme to tu dávnejšie nevideli,“ skonštatoval pred konečným vyhlásením výsledkov.

Ktorý tím sa teda postaral o prekvapenie? Víťazom sa stala skupina číslo štyri, ktorú tvorili Matej Dobranský, Ján Holeva, Ľuboš Straka, Miroslava Hurná, Martin Kravec, a Mária Véghová z Technickej univerzity v Košiciach, Andrea Harčárová z Vysokej školy ekonomickej Praha a Jozef Béreš z Prešovskej univerzity v Prešove.

Dnes sa dvojmesačná letná stáž pre tridsiatku vysokoškolákov končí. Definitívnu bodku za ňou dá stretnutie s manažmentom U. S. Steel Košice v Doškoľovacom stredisku v Medzeve a prevzatie certifikátov o absolvovaní stáže.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...