05.04.2006

V Galérii vystavuje AnnMarie Adonyi

Košice, 5. apríl 2006 - Študentské práce a tému bezpečnosť v Galérii U. S. Steel Košice už tento týždeň vystriedajú obrazy. Dojmy z Cassovie sú súborom umeleckých obrazov autorky AnnMarie Adonyi, ktorú Košice inšpirovali natoľko, že ich podoby stvárnila vo svojich dielach. "V prácach zohľadňujem moje osobné vzťahy s budovami a ďalšími pamiatkami, ktoré som videla a vídam. Každá košická pamiatka má svoj príbeh a ja sa pokúšam prepojiť ho s tým mojím, takže maľujem to, čo znamená pre mňa," hovorí o svojich obrazoch autorka. AnnMarie Adonyi verí, že návštevníci nájdu v jej prácach harmóniu a jednotu. Výstavu vytvorila v takom duchu, aby mohla byť inšpiráciou pre každého, kto má rád Košice.
Vernisáž exponátov sa uskutoční vo štvrtok, 6. apríla 2006 o 17.00 hod. Výstava potrvá do 25. mája 2006 v pracovných dňoch od 8.00 do 15.30 hod.

Stručný životopis
AnnMarie Adonyi sa narodila v Oradei v Rumunsku. Absolvovala Akadémiu výtvarných umení Nicolae Grigorescu v Bukurešti. Titul Majster umení získala v odbore dizajn gobelínov v roku 1979. AnnMarie je maliarka, ktorá sa naďalej vzdelávala. Pracuje na návrhoch a konečnom vyhotovení prác v oblasti mozaík, textilných vlákien, olejov a akrylov.
Počas uplynulých vyše 30 rokov vystavovala svoje práce v Rumunsku, Izraeli a v USA, kde posledných 21 rokov žije. Jej práce si vyslúžili uznanie na niekoľkých spoločných výstavách a veľa z nich bolo predaných do vlastníctva prestížnych zberateľov.

Prijmite naše pozvanie na vernisáž.

E-mail: jbacask.uss.com