06.06.2006

Výber z tvorby Anny Hausovej

Košice, 6. jún 2006 - Galéria U. S. Steel Košice poteší priaznivcov umenia koncom týždňa ďalšou zaujímavou expozíciou. Devätnástou v poradí bude výstava obrazov akademickej maliarky Anny Hausovej, rodáčky z Prešova, ponúkajúcej výber zo svojej tvorby. Za autorkinu dlhoročnú doménu možno považovať textilnú tvorbu. Tkané tapisérie, paličkovaná čipka, priestorové textilné objekty, či batikovanie sú techniky, s ktorými dokáže pracovať invenčne a nachádzať nové méty ich výtvarného využitia. V polovici deväťdesiatych rokov svoju tvorbu obohatila o kresbu a maľbu. Spočiatku pracovala s ceruzkou, neskôr pridala farby, kombinované techniky a suchý pastel. Kolekcia kresby a maľby Anny Hausovej je rekapituláciou produkcie za posledných 10 rokov, obohatená návratom k autorkiným textilným východiskám.
Vernisáž exponátov sa uskutoční vo štvrtok, 8. júna 2006 o 17.00 hod. Výstava potrvá do 4. augusta 2006 v pracovných dňoch od 8.00 do 15.30 hod.

Stručný životopis
Anna Hausová sa narodila v Prešove. Na Strednej umelecko - priemyselnej škole v Košiciach vyštudovala odbor grafika, v roku 1982 ukončila štúdium na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave v odbore textil. Od roku 1997 vyučuje na Katedre výtvarnej výchovy, Fakulte humanitných a prírodných vied Prešovskej univerzity. Desaťkrát vystavovala samostatne, na kolektívnych a spolkových výstavách doma i za hranicami Slovenska sa zúčastnila dovedna štyridsaťkrát.

Prijmite naše pozvanie na vernisáž.

E-mail: jbacask.uss.com