Vyhľadávanie:

Testy im idú čoraz lepšie

Testy im idú čoraz lepšie

Vedomosti zamestnancov dodávateľských firiem z predpisov bezpečnosti a ochrany zdravia pod kontrolou

Spoločnosť U. S. Steel Košice začala v novembri 2009 všetkých zamestnancov dodávateľských spoločností testovať z predpisov bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci (BOZP). V prvej fáze sme na testy pozývali zamestnancov, ktorí pracujú na oprave kotla v teplárni a vysokej pece č. 3, postupne však budú testovaní všetci.

Testy sú zamerané predovšetkým na Kardinálne pravidlá, ale sú v nich obsiahnuté aj oblasti so zvýšeným nebezpečenstvom vzniku požiaru a tiež protiplynová ochrana. Cieľom týchto skúšok je zamerať pozornosť zamestnancov predovšetkým na dodržiavanie platných pravidiel bezpečnosti. V prvých týždňoch bola úspešnosť na testovaní nepriaznivá, ale postupne sa úroveň vedomostí z predpisov BOZP výrazne zlepšuje. Dodávatelia venujú náležitú pozornosť dôkladnému preškoleniu svojich zamestnancov, dôkazom čoho sú aj veľmi dobré výsledky na testovaní dosiahnuté v tomto roku.

K 2. 2. 2010 bolo otestovaných 1 429 zamestnancov dodávateľov. Test má 25 otázok, na jeho vypracovanie majú zamestnanci tridsať minút. Ak dosiahnu minimálne 88 percent správnych odpovedí, sú úspešní. Každý, kto test urobí, dostane na svoju identifikačnú kartu nálepku, ktorá platí jeden rok.

V prípade, že zamestnanec pri testovaní neuspeje, môže sa v priebehu jedného mesiaca zúčastniť dvoch opravných termínov. Ak ani v druhom opravnom termíne neprejde, má možnosť test opakovať, ale až o dva mesiace od posledného termínu v ktorom neuspel.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...