Vyhľadávanie:

„Prajem nový rok bez úrazov. Dá sa to...“

„Prajem nový rok bez úrazov. Dá sa to...“

Norbert Lerch z DZ Koksovňa novembrovým šampiónom OBP

Koncom vlaňajška sme spoznali novembrového šampióna bezpečnosti pri práci. Manažérom na stretnutí v hlavnom war roome Norberta Lercha, údržbára divízneho závodu Koksovňa predstavil zástupca generálneho manažéra pre bezpečnosť a hygienu USSK Robert Meitner, ktorý uviedol, že náš kolega si titul vyslúžil za návrhy a za aktívny prístup k hľadaniu riešenia pri úprave a výrobe nového typu skrinky zaistenia.

„Do bývalých VSŽ som prestúpil v rámci náboru z Hutných montáží Ostrava. Vyštudoval som odbor strojný mechanik pre oceľové konštrukcie v odbornom učilišti v Šaci a už ako učeň som pracoval v koksovni, kde som sa podieľal na výstavbe VKB3, novej časti VKB1 a na opravách smolnej batérie,“ povedal nám Norbert Lerch, čo to o svojich začiatkoch vo fabrike. Dnes disponuje viac než tridsaťročnými údržbárskymi skúsenosťami. „Našou pracovnou náplňou je odstraňovať poruchy výrobných zariadení v prevádzke. Náš divízny závod je dosť rozsiahly, aj preto musia byť naše vedomosti širokospektrálne. Nie každá vzniknutá porucha je totiž rovnaká, každý deň je iná. Práve preto je nutné dodržiavať kardinálne pravidlá, dobre poznať zariadenia, dávať na seba i na kolegov pozor. Verím, že ak sa dodržia pravidlá, úrazom  sa dá  predísť,“ uviedol a za mimoriadne dôležitú označil vzájomnú komunikáciu. Poznamenal, že kolegovia na zmene majú vedieť, čo sa ide robiť, aké sú nebezpečenstvá a čoho sa treba vyvarovať. „Na zmenovej údržbe sme aktívni aj pri plnení rôznych požiadaviek  a realizovaní projektov v oblasti OBP. Spomeniem na­príklad výmenu poškodených technoroštov, výrobu rebríkov či prechodov. Nedávno sme sa tiež zaoberali otázkou lepšieho zabezpečenia skrinky zaistenia. Navrhnutých bolo viacero možností, napokon vybrali variant, za ktorý ma ocenili. Prínos novej skrinky zaistenia je najmä v tom, že  zaistenie je lepšie, zabraňuje prípadnému vyhnutiu rámu skrinky a tým aj predchádza vybratiu kľúča zaisteného zariadenia. Chcem sa poďakovať aj kolegom, ktorí prispeli do riešenia viacerými nápadmi, ako aj spolu realizátorom. A čo zaželať všetkým železiarom? Prajem nový rok bez úrazov. Dá sa to...“           

 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...