Vyhľadávanie:

Chceli by ste vinylovú platňu z koncertu Má vlast?

Chceli by ste vinylovú platňu z koncertu Má vlast?

Pri príležitosti 200. narodenín Bedřicha Smetanu odohrá Štátna filharmónia Košice koncert Má vlast 18. apríla 2024 o 19:00 v Dome umenia. Orchester ŠFK povedie šéfdirigent Robert Jindra. Z koncertu vznikne nahrávka, ktorú košická filharmónia vydá na CD. Na to, aby mohla filharmónia vydať aj vinylovú platňu, potrebuje podporu svojich fanúšikov.

Do spolufinancovania projektu oslovuje preto širokú verejnosť prostredníctvom svojej prvej crowdfundingovej kampane. Ak bude úspešná, ikonické dielo Má vlast pod taktovkou šéfdirigenta Roberta Jindru vyjde na dvoch LP v limitovanom počte 200 kusov. Svojich podporovateľov ŠFK láka na zaujímavé odmeny. Okrem vinylovej „limitky“ či dirigentskej taktovky môžu záujemcovia získať aj nevšedné zážitky – exkluzívnu večeru so šéfdirigentom či výnimočnú exkurziu po zákulisí košickej „filky“.

Kampaň na platforme StartLab.sk pobeží 30 dní, čiže do 20. marca 2024. Kvalitný hudobný zážitok z výnimočného diela tak ponúkne aj ľuďom, ktorí si ho nebudú môcť vypočuť naživo na koncerte. 

Prečo crowdfunding?

Crowdfunding už využili aj iné európske kultúrne inštitúcie. Viac približuje projektová manažérka ŠFK Katarína Kandriková:  „Podobne ako v hudbe, aj vo financovaní sa snažíme v Štátnej filharmónii Košice skúšať nové prístupy a invencie. Crowdfunding je svetovým trendom, po úspešných kampaniach Viedenskej filharmónie či napríklad aj Národného divadla Brno, sme sa svoju kampaň rozhodli spustiť aj my v Košiciach. Veríme, že projektom zaujmeme nielen našich skalných priaznivcov, ale podarí sa nám osloviť aj nových poslucháčov.“

Štátna filharmónia Košice už teraz očakáva, že koncert s uvedením Smetanovho diela Má vlast bude nezabudnuteľný. Prečo? Pretože okrem autentickosti živej hudby spája hneď niekoľko významných okolností. Bude to pripomenutie 200. narodenín Bedřicha Smetanu, šéfdirigentom ŠFK je vyhľadávaný český dirigent Robert Jindra, pre ktorého to bude úplne prvé naštudovanie tohto ikonického diela. Dôkazom výnimočnosti plánovaného koncertu je aj podpora českého veľvyslanca Rudolfa Jindráka, ktorý nad koncertom prevzal záštitu.

V prípade úspešnej kampane vydá Štátna filharmónia Košice vinyl v limitovanom počte 200 kusov.

Kampaň na StartLab.sk: https://www.startlab.sk/mavlastnavinyle/

Video ku kampani na YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=lE1Y3eXUZoU

Foto: Dávid Hanko

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...