Vyhľadávanie:

Aj obce by potrebovali zberné dvory

Aj obce by potrebovali zberné dvory

Chráňme si životné prostredie

Už len tri dni, do piatku 21. augusta, čakáme na vaše názory, nápady, postrehy a dobré praktiky v oblasti ochrany životného prostredia, ktoré uplatňujete v mieste svojho bydliska alebo v práci a chcete sa s nimi podeliť s ostatnými železiarmi. Potom súťaž uzavrieme. Najlepšie rady a najzaujímavejšie postrehy zaradíme do žrebovania o ekologické výrobky. Vyhrať môžete zariadenie na kompostovanie, ekologické žiarivky a rozbor kvality vody z vlastnej studne. V tomto čísle Ocele východu prinášame ďalší z názorov našich čitateľov.

"Životné prostredie ma trápi, lebo veľa sa medializuje, ale málo sa robí. Každý z nás zo zákona za odpad platí. Bývam v Čani, kde je zavedený separovaný zber odpadu, čo oceňujem. Problém je so stavebným odpadom - obyvatelia ho vyvážajú za dedinu a vytvárajú tam skládky.
Nechápem kompetentných prečo nezriadia napríklad zberný dvor akých je v Košiciach niekoľko, aby mohli a mali obyvatelia Čane kam stavebný odpad vyviezť. Predpokladám, že podobná situácia je vo všetkých obciach,"
napísal nám Stanislav Řihák z BSCe a poukázal i na ďalší problém. "V Čani bývam len dva roky a v porovnaní s Košicami je tu horšia kvalita ovzdušia. Navrhujem zriadiť monitorovaciu stanicu kvality ovzdušia priamo v obci (nie pri spaľovni pod komínom kde sú namerané hodnoty vždy v norme), aby obyvatelia poznali skutočnú kvalitu ovzdušia a vedeli čo dýchajú. Severné vetry zanesú prevažne všetky spaliny do okolitých dedín, často cítime závany zápachu. Aj v našej obci si viem predstaviť oddychovú zónu, možno ani nie tak finančne náročnú."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...