Vyhľadávanie:

Ako sa robí medzinárodný biznis

Ako sa robí medzinárodný biznis

Študenti z Južnej Karolíny navštívili U. S. Steel Košice

Šestnásť členná skupina poslucháčov Univerzity v Južnej Karolíne navštívila minulý týždeň vo štvrtok, 15. mája, spolu so svojimi pedagógmi U. S. Steel Košice. Na pôde spoločnosti ich privítal viceprezident pre riadenie externých služieb a vzťahov Miroslav Kiraľvarga, s ktorým diskutovali o najrôznejších otázkach života spoločnosti. Študentov zaujímala pozícia košickej oceliarne na európskom trhu s oceľou, prínosy novej pozinkovacej linky, kto je naším najväčším konkurentom, akým spôsobom spolupracujeme s našimi zákazníkmi, kto je našim zákazníkom v krajinách V4, prečo U. S. Steel investovala práve na Slovensku, ďalšie investičné plány vo firme, a to aj do skvalitňovania životného prostredia, ale i problematika ochrany a bezpečnosti pri práci a dodržiavanie predpisov v tejto oblasti. Zvedavé otázky smerovali tiež do rozvoja filantropických aktivít spoločnosti a organizovania dobrovoľníckych podujatí.

"Prichádzame na Slovensko, v takomto čase raz ročne, dá sa povedať, už pravidelne," nechal sa počuť Roman Šipoš, Slovák, rodák zo Starej Ľubovne, ktorý, teraz už aj so svojou sestrou Vandou, študuje za morom ekonómiu štvrtý rok. "Veľmi sme vďační spoločnosti U. S. Steel Košice, ktorú sme navštívili už štvrtýkrát, za jej ústretovosť a možnosť dozvedieť sa o firme všetko, čo nás zaujíma. Študujeme biznis a cieľom našej cesty na Slovensko je naučiť sa, ako sa robí medzinárodný biznis, spoznávať kultúru i krajinu. Na Slovensku budeme týždeň, čaká nás návšteva viacerých firiem a inštitúcií, potom odchádzame do Českej republiky."

Na záver pobytu v košickej oceliarni si hostia prezreli prevádzky Teplej valcovne, novú pozinkovaciu linku a radiátorovňu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...