Vyhľadávanie:

Biela noc premení Košice na impozantnú galériu súčasného umenia

Biela noc premení Košice na impozantnú galériu súčasného umenia

V piatok 6. októbra 2023 sa do Košíc vráti Biela noc. Festival súčasného umenia v osvedčenom trojdňovom formáte predstaví  vyše 30 umeleckých inštalácií multimediálnych objektov, výstav, filmov, či projekcií, ktoré premenia nočné mesto na zážitkovú galériu pre všetky generácie. Okrem domácich autorov sa možno tešiť na renomovaných umelcov z Francúzska, Rakúska, Čiech a Holandska, ktorí svojou tvorbou rozžiaria ulice a interiéry každý deň po zotmení od 6. do 8. októbra 2023.

Tento rok sa návštevníci festivalu môžu tešiť napríklad, okrem veľa iného, na generatívne umenie na počesť 100.výročia Medzinárodného maratónu mieru, či skupinový unikátny videomapping na fasáde Fakulty umení TUKE, ktorý reflektuje 25 rokov jej tvorby.

Zážitkom bude nepochybne tiež imerzívne dielo Lousyho Aubera v Kunsthalle, ale aj mnoho ďalších impozantných a štýlových  inštalácií na Hlavnej ulici, v Mestskom parku, na Zvonárskej, v Kasárňach/Kulturparku, či inde. Spoluautorom niektorých z nich je Boris Vaitovič z košickej fakulty umení, s ktorým spoločnosť U. S. Steel Košice spolupracovala už na projekte Steel park.

 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...