Vyhľadávanie:

"Boli ste všetci výborní."

"Boli ste všetci výborní."

Riešenie prípadovej štúdie ukončilo letnú stáž vysokoškolákov

Predstavte si, že ste sa stali topmanažérom firmy, ktorá je na trhu známa produkciou keramických výrobkov a vašou úlohou je diagnostikovať jej stav a navrhnúť opatrenia v prípade postupujúcej hospodárskej krízy. Presne takúto úlohu malo pred sebou tridsaťtri vysokoškolákov, účastníkov letnej stáže v U. S. Steel Košice, tesne pred jej záverom. To, ako si počas troch dní, rozdelení do šiestich skupín, poradili s riešením prípadovej štúdie, prezentovali minulý týždeň v piatok, 31. augusta, v šikmej zasadačke hlavnej administratívnej budovy. Pred hodnotiacou komisiou, ktorej predsedal viceprezident pre ľudské zdroje Martin Pitorák, a jej členmi - generálnym manažérom pre zabezpečenie a rozvoj ľudských zdrojov Milanom Polčom a riaditeľom pre nábor a výber Gabrielom Kádárom.

Riešenie prípadovej štúdie je už niekoľko rokov vyvrcholením letnej stáže v košickej oceliarni. "Cieľom je ukázať," povedal Milan Polča, "ako jej účastníci dokážu pri komplexnom riešení štúdie zúročiť a skĺbiť všetky nadobudnuté skúsenosti a vedomosti. Či už z pracovísk, kde boli pridelení, alebo z tréningov a školení zameraných na osvojovanie si manažérskych zručností."

Ktorý z tímov bol napokon najpresvedčivejší? Hodnotiacu komisiu, ktorá prizerala na celý rad kritérií, vrátane grafickej úpravy, úrovne prezentačných zručností, pochopenie problému a zodpovedanie otázok i realizovateľnosť samotného riešenia, najviac oslovila prezentácia skupiny číslo päť, ktorú tvorili Kristína Mitrová, Branislav Medvec, Marek Seman, Ján Kovalčík a Ľubomíra Holevová z Technickej univerzity v Košiciach.

"Musím povedať," prihovoril sa všetkým súťažiacim viceprezident Martin Pitorák, "že ste nás prekvapili. Boli ste všetci výborní. Veľmi ťažko sme hľadali medzi vašimi prezentáciami nejaké podstatné rozdiely. Ale vyhrať mohol iba jeden tím."

V piatok tohto týždňa sa stážisti stretnú s manažérmi firmy, aby spoločne vyhodnotili celý priebeh svojho mesačného pôsobenia na pôde spoločnosti. Informácie o tom, ako sa im darilo na jednotlivých pracoviskách i ďalšie postrehy vysokoškolákov z košickej oceliarne prinesieme v budúcom vydaní Ocele východu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...