Vyhľadávanie:

Centrom odborného vzdelávania aj šačianska škola

Centrom odborného vzdelávania aj šačianska škola

Vieme už, ktorá z košických stredných odborných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Košického samosprávneho kraja získa štatút centra odborného vzdelávania. Potvrdili to zástupcovia všetkých zainteresovaných strán i na medzinárodnej konferencii o odbornom vzdelávaní, ktorú v uplynulých dňoch zorganizoval v našom meste Košický samosprávny kraj.

Od nového školského roka 2009/2010 budú v Košiciach centrá tri. "Jedným z nich bude aj naša škola," informoval Jozef Šablatúra riaditeľ SOŠ Košice-Šaca (bývalé SOU hutnícke), s ktorou na príprave žiakov vo vybraných hutníckych profesiách spolupracuje spoločnosť U. S. Steel Košice už niekoľko rokov. "Staneme sa centrom odborného vzdelávania pre potreby hutníctva v našom regióne vo vytypovaných odboroch."

Okrem Šace bude centrom odborného vzdelávania pre stavebníctvo SOŠ na Kukučínovej ulici v Košiciach a pre sieťové technológie a informatiku SOŠ technická na Ostrovského v Košiciach.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...