Vyhľadávanie:

Ceny z brehu Dunaja

Ceny z brehu Dunaja

Účasť na Via Bona Slovakia je obohacujúca skúsenosť pre všetkých

Viedenská cesta č. 10. To je adresa bratislavského divadla Aréna na brehu Dunaja. Minulú stredu, 23. apríla, bola jeho sála plná. Na doskách, ktoré znamenajú svet, však nestáli herci. Ani v hľadisku nesedeli kultúry chtiví diváci. V ten večer divadlo patrilo zástupcom malých i veľkých firiem, ktoré svoje "naháňanie sa za ziskom" plne vyvažujú s princípmi zodpovedného podnikania. Nadácia Pontis udeľovala ceny za filantropiu pre spoločensky zodpovedné firmy a podnikateľov za rok 2007.

Spoločnosť U. S. Steel Košice, ako jeden z partnerov 8. ročníka súťaže Via Bona Slovakia, mala svojho zástupcu v hodnotiacej komisii. Keďže do piatich kategórii prišlo 91 nominačných hárkov, určiť víťazov vôbec nebolo ľahké. Stále inovatívnejšie projekty a štruktúrovanejšie nominačné hárky na jednej strane, emotívne príbehy a radosť z pomoci na strane druhej, tiež charakterizovali náročnosť práce hodnotiteľov a kvalitu súťaže. Čo bolo jasné okamžite všetkým je, že "účasť na hodnotení bola určite obohacujúcou skúsenosťou pre všetkých", povedal Ján Bača, riaditeľ pre vonkajšie vzťahy spoločnosti U. S. Steel Košice po skončení hodnotiaceho procesu.

Ocenenia Via Bona Slovakia 2007 získali:

  • v kategórii Hlavná cena pre veľké podniky Holcim (Slovensko), a.s. Cenu si prevzal podpredseda predstavenstva spoločnosti Marián Tkáč, odovzdal mu ju generálny riaditeľ Citibank (Slovakia), a.s., Eric Lemmens.
  • v kategórii Hlavná cena pre malé a stredné podniky Bramac - strešné systémy, spol. s r.o. Za spoločnosť cenu prevzala finančná riaditeľka Alena Fúsková od konateľa TREND Holding, spol. s r.o., Olivera Brunovského.
  • v kategórii Cena za dlhodobé partnerstvo IKEA Components, s.r.o., ktorá už sedem rokov zamestnáva piatich ľudí s mentálnym postihnutím v Dome Svitania v Jakubove a ďalším piatim poskytuje zamestnanie priamo vo svojom závode v Malackách. Cenu si od poslankyne NR SR Ivety Radičovej prevzal generálny riaditeľ spoločnosti Ľuboš Lesay.
  • v kategórii Cena za podporu verejnoprospešnej činnosti v regióne Viena International, s.r.o., za dlhoročnú a komplexnú podporu Spojenej školy Martin, vďaka ktorej získavajú mladí ľudia v regióne vysokú odbornú kvalifikáciu a udržateľné pracovné uplatnenie. Cenu odovzdal organizátor festivalu Pohoda Michal Kaščák výkonnému riaditeľovi Viena International Eduardovi Šustrovi.
  • v kategórii Cena za odvahu podporiť inovatívny projekt Všeobecná úverová banka, a.s., za platobné karty Dobrý anjel. Z rúk riaditeľky občianskeho združenia Maják Martiny Justovej si cenu prevzal generálny riaditeľ Ignacio Jaquotot.

O víťazovi šiestej kategórie - Čestné uznanie Via Bona Slovakia 2007 za mediálny prínos - rozhodla Nadácia Pontis. Udelila ju mesačníku Stratégie. Cenu si od jej programového riaditeľa Pavla Hricu prevzal šéfredaktor mesačníka Martin Mazag.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...