Vyhľadávanie:

Dali sľub, chcú ho splniť

Dali sľub, chcú ho splniť

V Steel Aréne ďalšie vrcholné podujatie - tentoraz v tenise

  • Zmena na poste prezidenta OZ Košická aréna
  • Zimný štadión ešte viac opeknel
  • Po svetovom tenise aj charitatívny turnaj
  • Na záver roka lahôdka - Holiday on Ice

Steel Aréna má za sebou rušný polrok. V júni sa uskutočnilo valné zhromaždenie Občianskeho združenia (OZ) Košická aréna, ktoré má spolu s inými subjektmi najvýraznejší podiel na tom, že Košice majú nádherný zimný štadión. Ten Košičanom v kútiku srdca závidia iné slovenské mestá. Štadión očaril aj predstaviteľov svetovej hokejovej federácie natoľko, že Košiciam spolu s Bratislavou "odklepli" hokejové majstrovstvá sveta v roku 2011. Na valnom zhromaždení sa hodnotilo, čo všetko združenie urobilo, čo všetko ešte treba stihnúť. Doterajší prezident OZ Ľubomír Veme sa na vlastnú žiadosť vzdal svojho postu, v ktorom ho nahradil Pavol Miškov. Obaja sú veľkými fanúšikmi hokeja a pre ten košický urobili množstvo práce. Ľ. Veme ostáva naďalej členom správnej rady OZ a "pod palcom" bude mať prípravu svetových hokejových majstrovstiev v Steel Aréne. Dôležitú úlohu bude zohrávať aj pri rozhodovaní a plnení najdôležitejších predsavzatí OZ.

"Steel Aréna nám naďalej opeknieva," začal hodnotenie prvého polroka 2006 manažér Steel Arény Igor Havrila a pokračoval: "Upravili sme šatne, vymaľovali viaceré priestory, izolovali priestory okolo ľadovej plochy protišmykovým povrchom, čo ešte viac zvýšilo bezpečnosť pohybu na štadióne, označili vnútorné priestory. Každý návštevník, ktorý do Steel Arény vojde, sa vďaka prehľadnému označeniu bude vedieť bez problémov orientovať, nájde, čo potrebuje a dostane sa všade, kde bude potrebovať".

Tohtoročný prvý polrok bol pre Steel Arénu veľmi úspešný aj z komerčného pohľadu. Uskutočnilo sa tu viacero veľkých podujatí, ktoré do hľadiska štadióna prilákali množstvo divákov. Napríklad počas U. S. Steel Street Basket 2007, hudobno-tanečných podujatí Cirkus svet či Balet Igora Moiseyeva, koncertu pri príležitosti 1. výročia Steel Arény Racing Fest, vystúpenia japonských bubeníkov Yamato a ďalších akcií, na ktoré prišli nielen Košičania, ale aj návštevníci z celého regiónu.

Tento víkend zažije Steel Aréna ďalšiu zaťažkávajúcu skúšku, 14. a 15. júla sa v nej slovenské tenistky stretnú so Srbskom v rámci vrcholnej svetovej ženskej súťaže Fed Cup. Diváci sa majú na čo tešiť. V Košiciach sa predstavia svetové tenistky Hantuchová a Ivanovičová, ktoré medzi sebou bojujú o čo najlepšie umiestnenie v svetovom ženskom rebríčku. "Vyhráme 3:2, oplatí sa prísť," tvrdí I. Havrila a nepripúšťa inú možnosť ako výhru. Sám ako bývalý aktívny profesionálny futbalista, hrával za Rimavskú Sobotu, nadovšetko miluje šport a fandí mu v každej situácii. "Je to môj život," priznáva. Na druhý deň po súboji tenistiek sa v Steel Aréne uskutoční charitatívny tenisový turnaj za účasti slovenských hokejových hviezd NHL. Výťažok z podujatia pôjde na nákup zdravotníckej techniky. "Tenisové zápasy, to je zase niečo nové, čo si vyskúšame po prvýkrát," konštatuje Havrila. "Ale máme šikovný tím, ktorý určite všetko pripraví na jednotku."

Už 23. júla sa štadión začne pripravovať na novú sezónu hokejovej extraligy. Na ploche bude nový ľad, na prvý tréning nastúpia aj hokejisti, ktorí si plánujú vyskúšať svoje sily v prípravných priateľských zápasoch. Permanentky na extraligu sú už v predaji, možno si ich kúpiť aj za Relax Pass poukážky. Koncom júla sa v Steel Aréne za podpory U. S. Steel Košice po prvýkrát uskutoční Detský hokejový kemp, v polovici augusta 2. ročník obnoveného turnaja Ladislava Trojáka, v decembri medzištátny hokejový zápas so Švajčiarskom, a, samozrejme, okrem hokeja sa pripravujú ďalšie podujatia - výstava ABC Stavebniny, Autosalón a viaceré kultúrne programy. Udalosťou roka však bude vystúpenie krasokorčuliarskej šou súboru Holiday on Ice, ktorý na Slovensku vystúpil naposledy pred dvadsiatimi rokmi.

"Ide o veľmi náročný projekt, na ktorom sme pracovali takmer rok," hovorí I. Havrila. "Hlavne po technickej stránke. Do Košíc prídu desiatky kamiónov a kontajnerov, 75 účinkujúcich z celého sveta. Od 28. novembra do 2. decembra pripravujeme šesť vystúpení, očakávame divákov zo všetkých kútov Slovenska. Podujatie je mikulášskym a zároveň vianočným darčekom pre deti. Už pri otvorení arény sme si dali sľub, že pre najmladších divákov prichystáme niečo veľkolepé a úžasné. Holiday on Ice sa predstaví rozprávkou Peter Pan, ktorú poznajú deti na celom svete. Nebudú chýbať ani zaujímavé vizuálne efekty, aké aréna ešte doteraz nezažila."

Skĺbiť pestrý a náročný program si žiada precíznu prácu. "OZ Steel Aréna sa musí poďakovať najmä HC Košice a agentúre Prohokej, za maximálnu ústretovosť pri organizovaní podujatí. Pre niektoré z nich totiž bude nevyhnutné zmeniť stanovené termíny zápasov hokejovej extraligy, v čom nám hokejoví funkcionári vyšli v ústrety. Košickí diváci tak o nič neprídu. Okrem dobrého hokeja uvidia aj iné podujatia v multifunkčnej Steel Aréne."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...