Vyhľadávanie:

Dámska jazda

Dámska jazda

Kultúrne centrum KSK pozýva priaznivcov výtvarného umenia na výstavu prác výtvarníčok z Košíc a Košického kraja pod názvom Dámska jazda. Myšlienka vystavovať raz do roka práce žien vznikla v Klube košických výtvarníkov pri príležitosti osláv MDŽ. Spočiatku vystavovali iba ženy z Košíc. Tento rok nadobudla výstava krajský charakter. Okrem košických výtvarníčok sa prezentujú aj autorky z Rožňavy, Trebišova, Michaloviec, Spišských Vlachov, z okresu Košice - okolie z obcí Ruskov, Čečejovce, Milhosť. Počet vystavujúcich dosiahol rekordné číslo 32, od najmladších autoriek vo veku 15 rokov až po dámy na dôchodku. Sú medzi nimi už skúsené autorky, ktoré majú za sebou niekoľko výstav a súťaží, ale aj tie, ktoré ešte nikdy nevystavovali a táto výstava je pre nich debutom.

Tematika diel je rôznorodá - od krajiniek, zátiší, portrétov až po abstrakcie. Najviac používanou technikou je akryl a olej, ale nechýba ani drevorezba, maľba na sklo a hodváb, tempera, akvarel, grafika, kresba ceruzou a tušom či pastel.

Výstavu Dámska jazda si môžu záujemcovia pozrieť do 13. apríla v Galérii KSK na Strojárenskej č. 3 v Košiciach.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...