Vyhľadávanie:

Do Košíc prichádza ďalší investor

Do Košíc prichádza ďalší investor

Americká spoločnosť Environmental Quality Management s ústredím v Cincinnati v štáte Ohio je v poradí už pätnástym zahraničným investorom, ktorého na východ Slovenska prilákalo Centrum ekonomického rozvoja U. S. Steel Košice. Svoj príchod a otvorenie prevádzky EQ Engineers Slovakia s.r.o. v Košiciach ohlásila spoločnosť na tlačovej besede včera, 13. decembra 2005.

Novinárov o tejto skutočnosti informoval v prítomnosti prezidenta U. S. Steel Košice Davida H. Lohra a generálneho manažéra pre regionálny rozvoj a riaditeľa EDC Juraja Augustína prezident EQ Engineers Slovakia Ronald Hawks. Ako zdôraznil, environmentálna, inžinierska a sanačná spoločnosť sa rozhodla pre Košice, kde zriaďuje svoju zatiaľ jedinú prevádzku mimo USA, z viacerých dôvodov.

"Na Slovensku je výhodná podnikateľská klíma, očakáva sa ďalší ekonomický rast, v Košiciach sú vysoko kvalifikovaní, vzdelaní a zruční ľudia," skonštatoval. Dodal tiež, že firma začne svoje pôsobenie zatiaľ s 22 zamestnancami, postupne, ako sa budú rozširovať jej aktivity aj do krajín východnej a potom i západnej Európy, bude ich počet rásť. Očakáva sa, že v budúcnosti sa kľúčovým zdrojom pracovných síl stane košická Technická univerzita.

Na margo rozhodnutia investovať na východnom Slovensku povedal: "Nepodarilo by sa nám to bez podpory a spolupráce s EDC a spoločnosťou U. S. Steel Košice." Spolupráca s košickou oceliarskou spoločnosťou trvá už dlhšie. Ako informoval David H. Lohr, nový investor pomohol pri realizácii viacerých investičných ekologických projektov. Spomenúť možno odprášenie vysokej pece č. 2, bezemisné plnenie komôr koksárenských batérií či primárne a sekundárne odprášenie oceliarní. "V súčasnosti," povedal, "spolupracujeme na ďalších environmentálnych projektoch. V budúcnosti sa budú týkať hlavne skvalitňovania ovzdušia." Príchod nového investora do Košíc vzhľadom na potrebu ekonomického rastu nášho regiónu mimoriadne ocenil.

Spoločnosť, ktorá ponúka expertízu a skúsenosti spojené s aplikáciou svetovej technológie v oblasti splnenia potrieb environmentálnych projektov, bude sídliť v Šaci.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...