Vyhľadávanie:

Dobre sa o nás starajú

Dobre sa o nás starajú

Na návšteve v diatábore v Košickej Belej

Trúdy, Pakobylky, Mole, Muchy, Blchy, Sršne... Nie, tentoraz to nie sú zástupcovia z ríše hmyzu. To len takto netradične a s určitou dávkou vtipu pomenovali tínedžeri svoje oddiely v tábore, s nezvyčajným prívlastkom dia. Nuž, fantázia im naozaj nechýba. A ako sme sa presvedčili minulý týždeň, ani dobrá nálada. V rekreačnom zariadení na Košickej Belej sa na liečebno-rekondičnom pobyte, ktorý sa tu už po tretíkrát uskutočnil aj vďaka pomoci spoločnosti U. S. Steel Košice, cítili výborne. "Strava je vynikajúca, tety kuchárky sa o nás dobre starajú," prezradila nám Katka, ešte zadychčaná od poriadnej dávky aerobiku, ktorý práve skončil. Pridal sa aj Daniel. "Som rád, že som tu, sme tu dobrý kolektív..."

Pochvaľujú si aj program, ktorý sa takmer ničím nelíši od tradičných táborov. Veľa zábavy, rôznych súťaží, výlety, diskotéky... A veľa pohybu, pretože ten je popri diéte a inzulíne pre kompenzáciu diabetu veľmi dôležitý.

Ľubomír Barák z Detského diabetologického centra v Bratislave, ktorý takéto tábory organizuje už niekoľko rokov, vie, čo deťom s diagnózou diabetes mellitus, ľudovo povedané cukrovkou, pomáha. Hovorí, že najlepším spôsobom, ako naučiť deti a tínedžerov všetkým súčastiam liečby diabetu, je ich spoločný pobyt so zdravotníkmi v mimo nemocničnom prostredí. Liečebno-rekondičný diatábor je tým pravým riešením, tvrdí. Asi vie prečo. Pobyt na čerstvom vzduchu vo vysokohorskom prostredí robí niekedy zázraky.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...