Vyhľadávanie:

Elektrotechnický priemysel žiada najvyššiu kvalitu

Elektrotechnický priemysel žiada najvyššiu kvalitu

Veľtrh CWIEME v Berlíne aj za účasti U. S. Steel Košice

Od 10. do 12. júna sa v Berlíne konal už 13. ročník medzinárodného veľtrhu CWIEME (Coil Winding, Insulation & Electrical Manufacturing International Conference and Exhibition), zameraný na výrobu a spracovanie materiálov pre elektrotechnický priemysel. Toto unikátne podujatie, ktoré vyniká stále rastúcou návštevnosťou i skvelou organizáciou, patrí medzi najväčšie svojho druhu na svete.

Na výstave sa zúčastnil rekordný počet 578 vystavovateľov z 39 krajín všetkých kontinentov - predovšetkým výrobcov elektromotorov, elektronických zariadení a elektrickej izolácie. Už tradične najsilnejšie zastúpenie mali účastníci hostiteľskej krajiny (155 nemeckých spoločností), vysokú účasť mali ale aj firmy z Talianska (107) či vzdialenej Číny (57). Do prvej desiatky sa svojou početnou účasťou ešte dostali USA, Veľká Británia, Francúzsko, India, Švajčiarsko, Španielsko a Rakúsko.

Vzhľadom na zvýšený záujem vystavovateľov i návštevníkov - tých bolo oproti prvému ročníku (1996) sedemnásobne viac, boli organizátori nútení pridať už štvrtú výstavnú halu a rozšíriť tak výstavnú plochu oproti minulému roku o približne 25 percent. Podujatie navštívilo bezmála štyri tisíc odborníkov z približne 100 krajín sveta.

"Veľtrh CWIEME je miesto, kde sa stretávajú takmer všetci európski producenti a spracovatelia ocele pre elektrotechniku, dodávatelia technológií a materiálov. Každoročne sa zvyšuje aj počet mimoeurópskych vystavovateľov hlavne z Indie a Číny. Veľtrh je v priebehu roka významným medzníkom, lebo sa na ňom stanovujú trendy, vrátane cien, na najbližšie obdobie," hodnotil obchodný riaditeľ pre predaj dynamo materiálu Stanislav Ferenčák.

"Z tohto pohľadu bol tohtoročný veľtrh veľmi špecifický, pretože sa konal v období mohutného nárastu cien vstupných surovín potrebných na výrobu ocele, čo sa muselo premietnuť aj do cien našich výrobkov. Napriek tomu, že rokovania boli zdĺhavé a náročné, boli aj úspešné. S rastom cien a spotreby energií vo svete rastie záujem o alternatívne zdroje energií a elektrická energia vyrobená pomocou veterných generátorov má veľkú perspektívu. Zároveň vzrastie aj význam hybridných pohonov áut, kde je taktiež veľký priestor pre naše výrobky. Aby sme boli konkurencieschopní, naša pozornosť sa musí zamerať na výrobu materiálov s vysokou permeabilitou (materiály so zníženými mernými stratami), tzv. HP materiály, v celom sortimentnom priereze a musíme pokračovať v trende vývoja vyšších akostí."

"Spoločnosť U. S. Steel Košice prezentovala dynamo plechy stálym i potenciálnym zákazníkom, pričom vo svojom výrobnom programe ponúkla i niekoľko inovácií. Najväčší záujem o naše dynamo výrobky prejavili návštevníci z Talianska, Nemecka, Francúzska, Turecka, krajín Strednej Európy, ale i potenciálni zákazníci z Afriky, Ázie a Južnej Ameriky. Každému zo záujemcov sme poskytli základné informácie o našej spoločnosti a sortimente dynamo materiálov," informoval manažér marketingu Ladislav Saučin. "Zaznamenali sme niekoľko zaujímavých marketingových informácií, ale i pretrvávajúci záujem trhu, hlavne zo západoeurópskych krajín, o plechy s orientovaným zrnom používané pri výrobe transformátorov (tzv. GO) a o dynamo plechy najvyšších akostí. Veľtrh CWIEME si tohto roku nenechala ujsť ani naša takmer kompletná konkurencia, pričom svoj sortiment plechov pre elektrotechniku prezentovali takí renomovaní výrobcovia ako ThyssenKrupp, Voestalpine, ArcelorMittal či Acroni Jesenica."

Aj podľa slov manažéra technického servisu zákazníkom pre elektro plechy Petra Hreščáka je veľtrh CWIEME neoceniteľnou príležitosťou stretnúť sa s mnohými súčasnými i potenciálnymi zákazníkmi odoberajúcimi produkty našej spoločnosti, ale aj s výrobcami izolačných lakov na dynamo plechy, spracovateľmi plechov a výrobcami zariadení pre elektrotechnický priemysel využívajúcimi dynamo plechy. "Záujem zákazníkov sa okrem bežného výrobného sortimentu USSK orientoval i na semifiniš a na potenciálne zaujímavé komodity s vyššou pridanou hodnotou, ktoré v súčasnosti nie sú vo výrobkovom portfóliu našej firmy v požadovanom rozsahu, predovšetkým materiály s vysokými magnetickými polarizáciami (tzv. high permeability)," uviedol.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...